Nyt jaetaan vinkkejä turvalliseen kaupunkielämään – saarella pilotoidaan uutta turvallisuuspakettia

Helpe ry pilotoi Lauttasaaressa uutta tietopakettia kaupunkilaisten turvallisuudesta.

Lauttasaari-Seura ja Helsingin pelastusliitto Helpe ry toteuttavat Turvallinen arki urbaanissa kaupunkiympäristössä -kokonaisuuden, jossa käsitellään laajasti kaupunkilaisen turvallisuutta. Kyseessä on Helpen suunnittelema paketti, jota pilotoidaan Lauttasaaressa ja jos kokonaisuudesta saadaan hyviä tuloksia, Helpe laajentaa sitä muihinkin kaupunginosiin.

Tilaisuudet toteutetaan Teams-luentoina tai pop-up tapahtumina ja ne ovat maksuttomia. Luvassa on luentoja muun muassa taloyhtiön pelastussuunnitelman tekemisestä, kaupunkilaisen henkisestä jaksamisesta sekä itsepuolustuskurssi. Kaikki tulevat tilaisuudet löytyvät viikoittain Lauttasaari-lehden Tapahtuu-sivulta Lauttasaari-Seura järjestää -laatikosta sekä lauttasaari.fi-sivujen tapahtumakalenterista.

Seuraava tapahtuma on lauantaina 18. syyskuuta, jolloin joustavasti kello 11-14 välisenä aikana pääsee tutustumaan Otavantie 12 taloyhtiön väestönsuojaan. Paikalla on taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lars Lindeman kertomassa kuinka väestönsuoja kunnostettiin vaatimusten mukaiseksi. Mukana myös Helpen turvallisuuskouluttajat antamassa vinkkejä väestösuojan käytöstä ja kunnossapidosta.

KP