Nyt siivoamme saaren

Veli-Pekka Närhi Erkkeristä, Ville Forsman Blue Peteristä, Mia Nygård kokoomuksesta, Timo Nuutinen Lauttasaaren liikuntakeskuksesta ja Markku Enström Erkkeristä kannustavat mukaan kotisaaren siivoustalkoisiin. (Kuva: Katja Pesonen)

Lauttasaaren rantatalkoot tulevat taas. Tänä vuonna saaren luontoa siivotaan lauantaina 4. toukokuuta kello 11-13. Tuona päivänä kuka tahansa voi laittaa rukkaset käteen ja kerätä roskia saaren rannoilta, ja ihan vaikka mistä, kun roska sattuu silmään, vaikka omalta pihaltaan.

Rantatalkoot järjestää Lauttasaari-Seura, Lauttasaaren liikuntakeskus, Blue Peter, Lauttasaaren kokoomus ja Erkkeri. Viisikko haastaa paikallisia yritykset ja yhteisöt ottamaan hoitaakseen yhden talkoopisteen. Pisteiden pitäjät ohjeistavat kerääjiä ja jakavat näille välineet, lopuksi ottavat välineet talteen ja katsovat, että kaupungin on helppo napata jätesäkit pisteeltä mukaansa. Mitä enemmän porukkaa, sen enemmän roskaa saadaan pois luonnosta.

Kaupunki tarjoaa välineet, mutta omatkin voi tuoda, jotta kaikille varmasti riittää. Aikaisempina vuosina monet ovatkin tuoneet omia rukkasia ja haravoita.

Pisteen pitäjäksi ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen meilitse enstrom@erkkeri.fi, mutta jos saa äkki-inspiraation, pikainenkin piste voidaan pystyttää vaikka samana aamuna.

Tapahtuma järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Blue Peter tarjoaa talkoolaisille pientä evästä. KP