Olivier Lucas avasi kahvilan Lauttasaarentielle: ”Pari tuntia sitten paistettu patonki on vanha”

Olivier Lucas Le Jardin -kahvilan sisääntulossa. Le Jardin on suomeksi puutarha. (Kuva: Heini Larros)

Wienerit, rusinakierteet, croissantit, manteli-praline-suklaakakut, aprikoosi-vanilja-rosmariinikakut, oopperaleivokset, suklaa-éclairit ja vaniljaéclairit, sitruunatartaletit, financierit ja patongit.

Näitä herkkuja on tarjolla Lauttasaarentiellä viime perjantaina avanneessa ranskalaisessa Le Jardin -kahvilassa. Kahvilan takana on Olivier Lucas, 30. Vuonna 2020 Suomeen muuttaneen Lucasin luontevalle suomen kielen aksentille on selkeä syy.

”Äitini on suomalainen.”

Suomalaisranskalainen Lucas on asunut koko lapsuutensa Pariisissa ja saanut siellä myös kondiittorin ja suklaaleipurin koulutuksen.

”Haluan tehdä artesaanileivonnaisia puhtaista raaka-aineista ja tarjota leipomukset tuoreina. Haluan myös, että asiakkaat näkevät, miten tuotteet syntyvät ja siksi kahvilasta on näköyhteys leipomon puolelle.”

Konditorian jauhot ja voi tulevat Ranskasta.

”Suomalainen jauho ei käyttäydy samalla tavalla kuin ranskalainen. Ranskalainen voi taas on vähän kuivempaa, ja pysyy leipomuksissa paremmin sisällä. Omassa konditoriassa päätän minä. Kukaan ei sano minulle, että jokin raaka-aine maksaa liikaa. Pyrin hinnoittelemaan tuotteeni kuitenkin siten, että mahdollisimman moni voisi olla kahvilan asiakas.”

Croissantin kahvilasta saa reilulla kolmella eurolla. ”Pari tuntia sitten paistettu patonki on vanha”, Lucas paaluttaa.

Patonkeja ja croissanteja saa keskiviikosta perjantaihin kahdeksasta ja viikonloppuisin kello kahdeksasta alkaen. Arkisin kahvila sulkee kello 17, lauantaisin kello 15 ja sunnuntaisin kello 12. Maanantaisin ja tiistaisin kahvila on suljettu.

Leivonnaisten lisäksi tarjolla on muun muassa ranskalaista, Comptoir Francais du thé -teetä ja sisilialaista kahvia.

Lauttasaaressa on tällä hetkellä poikkeuksellisen upea konditoria- ja kahvilatarjonta. Teemu Auran tuotteet Punaisella Huvilan Puhurissa, Gateau Lauttiksessa, Fazer Café Lauttasaarentiellä. Lisäksi on Paseo, Kasinonrannan kahvila ja Mutteri.  On vain lauttasaarelaisista kiinni, että hieno kahvilakirjo myös säilyy saarella.

Lue lisää Le Jardinista ja Olivier Lucasista tämän viikon Lauttasaari-lehdestä.

Le Jardin, Lauttasaarentie 5

ARTIKKELIA KORJATTU 1.2.2023 aukioloajat päivitetty.