Pääkirjoitus: Kaikkien aikojen tapahtumakevät alkamassa

Lauttasaaren liikuntapäivä 11.5. on vain yksi kevään monista yhteistapahtumista.

Tuskin missään muualla pääkaupunkiseudulla kokee kevään niin kokonaisvaltaisesti kuin meren saaressa. Lauttasaaressa kevät läpäisee kaiken, puuhista luontoääniin, näkyihin ja hajuihin. Skraaps-skraaps veneiden alta, meriharakan kimakka ku-biik rantaviivalta ja naurulokkien äänivalli Tiiraluodolta. Viimeisen avannon suuri silmä, maan lemu ja narsissit siellä täällä, täysi kukinta päällä. Pyrkällä padelit, ekat futistreenit ja tuomarinpilli, kuntoportaissa jalkatyödrilli.

Kevät Lauttasaaressa on myös aktiviteettien ja tapahtumien kulta-aikaa. Tarjolla on uutta ja jo hyväksi havaittua. Lauttasaaren ensimmäiset kirjailijamarkkinat koetaan Lauttiksessa 20. huhtikuuta, kun saaren omat skribentit kertovat kirjoistaan ja myyvät niitä. Samana lauantaina HSK täyttää 125 vuotta, ja Hoskin satamassa vietetään veneilyn superpäivää.

Vain kaksi päivää myöhemmin starttaa kävelyviikko Walk Laru. Jokainen valitkoon ensi viikolla esiteltävistä teemakävelyistä mieluisensa. Vappu vietetään tietenkin saaren omissa ravintoloissa, ja ylimääräiset, mutta käyttökelpoiset kamansa voi panna kiertoon 4. toukokuuta kierrätysriehassa, jota elävöittää ensi kertaa järjestettävä fillarikirppis. Lauttasaari-lehden Syö Saarella! -ravintolaviikot tekevät paluun toukokuussa terassikauden aattona (8.–22.5), ja Lauttasaaren liikuntapäivää vietetään jo toistamiseen. 11.5. liikuntayritykset ja -yhdistykset esittelevät toimintaansa lukuisissa pisteissä ympäri Lauttasaaren. Kevään tapahtumista monet toteuttaa muuten Lauttasaari-Seura – ei mikään salaklubi vaan toimeliaitten asukkaiden yhteenliittymä, johon jokainen on tervetullut.

Ja kun kesä saa, tapahtuu lisää. Kruununa Lauttasaaren kansainvälistyvät ja sillan tuolle puolenkin levittäytyvät musiikkijuhlat.  Jottei kukaan joutuisi pettymään, muistutus itsestäänselvyydestä: lippuja on rajoitettu määrä.

Pete Suhonen, päätoimittaja