Pääkirjoitus: Kotiseututyötä kannattaa tukea

Lauttasaari-Seura vaalii muun muassa Lauttasaaren virkistysalueita. Kuva: Pete Suhonen.

Lauttasaari-Seuran tärkein tehtävä on toimia asukkaiden äänitorvena. Toimintamme ytimessä on alueen kehittämiseen vaikuttaminen. Lisäksi teemme kotiseututyötä ylläpitäen ja kasvattaen oman alueemme tuntemusta.

Seuran ylläpitämälle Lauttasaari.fi -sivustolle on koottu paljon Lauttasaarta koskevaa yleishyödyllistä ja arvokasta tietoa. Seuran strateginen hanke, Hiilineutraali Lauttasaari 2030, on poikkeuksellinen osoitus aktiivisten asukkaiden muodostamasta asiantuntijaryhmästä, joka edistää kaupunginosamme hiilineutraaliuutta. Se on valtakunnan tason esimerkki asukasvaikuttamisesta.

Moni tunnistaa Lauttasaari-Seuran järjestämiemme tapahtumien kautta, joista tutuin on Lauttasaari-päivä. Tapahtumia, joita Seura toteuttaa, on vuoden aikana useita, ja pääasiallisesti kaikille asukkaille avoimia. Myös Seuran juhlavuosi tuo mukanaan monimuotoista tekemistä ja kokemista kaikenikäisille.

Lauttasaari-Seura toimii myös Lauttasaari-lehden kustantajana. Lehden viikottainen painosmäärä on noin 12 500 kappaletta. Lehti jaetaan Postin kotijakeluna kaikille mainosjakelun sallineille kotitalouksille sekä lukuisiin noutopisteisiin. Lehti ilmestyy myös näköislehtenä. Lehden sisällöstä vastaa todellinen ammattilainen. Lauttasaari-lehti on saaren tärkein viestintäkanava.

Seura rahoittaa toimintansa erilaisten pienavustusten kautta, Seuran omista jäsenmaksuista ja lehden ilmoitusmyynnistä. Ilmoitusmyynnin tuotoilla katetaan lehden kustannukset ja avustuksilla osa työnantajakustannuksista. Karkeasti kiteytettynä kaikkea muuta Seuran toimintaa yllä pitävät jäsenmaksutuotot.

Seuran jäsenmaksu vuodelle 2023 on 31 euroa. Jäsenyys tuo alueen edunvalvonnan, lukuisten tapahtumien ja monimuotoisen toiminnan lisäksi alennuksia ja etuja lauttasaarelaisista yrityksistä. Saarella asuu tällä hetkellä noin 25 000 asukasta, joista vajaa viisi prosenttia tukee tällä hetkellä omaa kaupunginosayhdistystä.

Jäsenmaksu ei sido maksajaansa, mutta kannatuksella on suuri merkitys Seuran taloudelle. Jos Lauttasaari-Seuran toiminnalla, vaikkapa tällä lehdellä, on sinulle merkitystä, jäseneksi liittyminen on helppo tapa olla mukana kehittämässä Lauttasaarta. Ohjeet jäseneksi tai kannatusjäseneksi liittymiseen löydät täältä.

Nina Lukkari

Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja