Pääkirjoitus: Lähiliikunnan ja kulttuurin tarjonta kasvaa

Ruukinlahdenpuistoon nousee nuorten futaajien iloksi kuplahalli ensi syksynä. Kupla puretaan aina kesän ajaksi.

Kasvava Lauttasaari tarvitsee monipuoliset harrastusmahdollisuudet, niin ulkona kuin sisätiloissa. Näitä harrastusmahdollisuuksia lauttasaarelaiset ovat onnistuneet parantamaan omalla aktiivisuudellaan.

Osana OmaStadi-hanketta esimerkiksi Kasinonranta sai vuoden 2023 lopulla modernin ulkokuntosalin ja uusi koripallokenttä kauan kaivatun valaistuksen. Kuntosalilla ja koripallokentällä voi harrastaa liikuntaa matalalla kynnyksellä turvallisissa olosuhteissa.

Myös jalkapalloilijoiden lähitulevaisuus näyttää valoisammalta kuin vuosiin, kun Ruukinlahdenpuistoon valmistuu kuplahalli ensi syksynä. Ehkä näemme tuossa hallissa myös pesäpalloilijoita, päiväkotiryhmiä ja koululaisia.

Edellytykset monipuoliseen musiikkitarjontaan ovat parantuneet Lauttasaaren kirkon remontin valmistuttua. Pienempiä ja suurempia tapahtumia järjestetään vuoden aikana useita. Olemme onnekkaita, sillä saarella on jopa täysimittainen sinfoniaorkesteri Lauttasaaren Orkesteri.

Tapahtumista suurin on Lauttasaari-päivä, josta me kaikki voimme olla ylpeitä. Iloisia ja hymyileviä ihmisiä tuhansittain nauttimassa ykkösrivin artistien musiikista ja käsinkosketeltavasta tunnelmasta. Lauttasaari-päivänä jokainen saa tuntea olevansa arvokas osa yhteisöämme. Tätä on elävä ja kehittyvä kaupunkikulttuuri parhaimmillaan.

Kulttuuritapahtumat ja harrastusmahdollisuuksien kehittäminen on vaatinut monelta lauttasaarelaiselta asukkaalta ja yhteisöltä sinnikästä ja määrätietoista työtä. Myös tuskaa ja kitkaa on koettu. On arvokasta tehdä yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa. Meidän tulee selkeästi kertoa mihin suuntaan rakasta, monimuotoista ja elävää Lauttasaarta haluamme kehittää. Me olemme kokemusasiantuntijoita saarellamme, jossa jokaiselle on tilaa. Lähivuosina vaikutustyö lisääntyy. Yhdessä olemme Lauttasaari.

Jyri Saraste, Lauttasaari-Seuran hallituksen jäsen