Pääkirjoitus: Lauttasaari-päivässä kiteytyy Lauttasaari-Seuran idea

Lauttasaari-päivässä kohdataan ja kokoonnutaan. Kuvat: Katja Pesonen

Lauttasaari-Seura on kiitollinen siitä, kuinka sankoin joukoin lauttasaarelaiset osallistuivat järjestämäämme Lauttasaari-päivään. Samalla saimme jälleen mahdollisuuden juhlistaa 60-vuotiasta Lauttasaari-Seuraa.

Seuran tärkein tavoite on alusta lähtien ollut kehittää oman asuinalueensa yhteisöllisyyttä. Meille onkin tärkeää päästä todistamaan, kuinka hyvin olemme tässä onnistuneet. Ennätysyleisö Kasinonrannalla kertoo omaa kieltään.

60 vuotta on yhdistykselle paljon ja vähän.

60 vuodessa Lauttasaari-Seurasta on tullut Suomen suurin kaupunginosayhdistys yli tuhannella jäsenellään, mutta yhteisöllisessä vaikuttamisessa olemme vielä alkumetreillä – on helpompaa osallistua yksittäisiin harrasteisiin kuin kaupunginosan kehittämiseen vapaaehtoisena aktiivina. Seuran tulee jatkossakin aktiivisesti kehittää toimintansa monimuotoisuutta, elää ajassa sekä ennakoida tulevaa.

Lauttasaari-Seura on onnistunut hyvin tehtävässään vaikuttaa Lauttasaaren kehitykseen. Olemme erinomaisia muodostamaan pienryhmiä asukkaille tärkeiden aiheiden ympärille. Meidät on tunnistettu myös Hiilineutraali Lauttasaari -hankkeemme kautta ja olemme tehneet pioneerityötä turvallisuuden ja yhteisöllisyyden eteen. Lauttasaari-Seura haluaa olla tulevaisuudessakin utelias, kehittyvä ja kasvava kaupunginosayhdistys.

Elokuun lopun Lauttasaari-päivässä kiteytyi Seuran olemassaolon idea. Lämmin kiitos luottamuksesta. Niin sponsoreille, yhteistyökumppaneille, paikallisille toimijoille, ja erityisesti teille, hyvät asukkaat. Me yhdessä toteutimme unohtumattoman Lauttasaari-päivän!

Nina Lukkari

Lauttasaari-Seuran hallituksen puheenjohtaja