Pääkirjoitus: Seura innovoi taas uutta

Lauttasaari-päivä on klassikko. Kuva: Katja Pesonen

Uuden vuoden alkaessa Lauttasaari-Seura katsoo tyytyväisin mielin taaksepäin. Juhlimme näyttävästi Seuran 60-vuotista taivalta koko viime vuoden ja runsaat positiiviset signaalit saarelaisilta kertoivat, että onnistuimme tavoittamaan monet teistä.

Loimme myös kulttuurihistoriaa, kun Seura oli mahdollistamassa Lauttasaaren musiikkijuhlien syntyä. Juhlien myötä Lauttasaari nousi yhdeksi kulttuurin kehdoksi. Pääsemme nauttimaan upeasta musiikkitapahtumasta myös ensi kesänä.

Tänä vuonna Lauttasaareen kohdistuu edelleen valtava kasvupaine. Seuran kaupunkiympäristötyöryhmä tulee jatkamaan arvokasta työtään. Se käy vuoropuhelua kaupungin päättäjien kanssa, jotta löytäisimme molempia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja. Merellinen kaupunginosa houkuttelee monimuotoisuudellaan, mutta Lauttasaaren kasvu tulee toteuttaa kestävällä, luontoarvoja kunnioittavalla tavalla.

Lauttasaari-Seura on pilotoinut usein uusia konsepteja ja tapahtumia. Tulemme jatkamaan tätä parhaan kykymme ja resurssiemme mukaan. Seuran hallitus uudistuu hieman vuoteen 2024. Hallituksessa aloittaa jälleen kaksi uutta asukasaktiivia. Samalla sanomme lämpimät kiitokset muutamalle aktiivillemme, jotka jättävät ansiokkaan hallitusuran taakseen. Toivottavasti heistä kukin kokee suurta ylpeyttä edesauttamistaan Lauttasaari-Seuran saavutuksista.

Vuonna 2024 Lauttasaari-Seura haluaa innovoida taas uutta. Toimintaan mahtuu ja tarvitaan mukaan vahvaa kotiseutuhenkeä tuntevia lauttasaarelaisia. Tule siis kyytiin ja anna oma osaamisesi yhteisen hyvän edistämiseksi ja asuinalueesi kehittämiseksi. Lauttasaari-Seura toimii myös vuonna 2024 alustana yhteisölliselle toiminnalle, jotta uudet, vanhat ja lainatutkin ideat konkretisoituvat.

Nina Lukkari

Lauttasaari-Seuran hallituksen puheenjohtaja