Pankin maksuautomaatti hävisi saarelta, mutta tiesitkö tätä? – R-Kioskeilla voi maksaa laskuja kuten pankissa

R-Kioskeilla voi käydä maksamassa laskut. (Kuva: Pete Suhonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Pankin maksuautomaatin lähdettyä Lauttiksesta moni seniori on ollut harmissaan siitä missä laskuja voi sen jälkeen mennä omatoimisesti maksamaan. R-Kioskeilla laskujen maksupalvelua tarjotaan. Niissä voi maksaa laskuja sekä pankki- että luottokortilla. Lauttasaaressa on kaksi R-Kioskia, toinen Lauttiksessa osoitteessa Lauttasaarentie 28 ja toinen osoitteessa Isokaari 1.

Laskun maksamiseen tarvitaan lasku, jossa on viivakoodi sekä laskun summa, sillä pankkiturvan takia asiakaspalvelija ei voi näppäillä numeroita tai muuttaa maksusummia. Hän kysyy asiakkaalta lisäksi henkilökortin ja puhelinnumeron. Maksupalvelun tarjoaa entinen Collector Bank, nykyinen Walley.

”Palvelumaksu on 4,50 euroa per lasku. Lisäksi pankkikortilla maksettaessa tulee lisämaksu, joka on 0,31 prosenttia laskun summasta, maksimissaan kuitenkin 0,75 senttiä laskun summasta riippumatta. Luottokortilla maksettaessa lisämaksu on 0,9 prosenttia laskun summasta”, kertoo Lauttiksen R-Kioskin, Lauttasaari Torin kauppias Sami Virrankari.

Vaikka kioskit ovat pankkeja avoimempia tiloja asioiden hoitoon, Virrankari huomauttaa R-Kioskien henkilökunnan käyvän kerran vuodessa turvakoulutuksen.

”Meillä kuitenkin käsitellään ihmisten henkilötietoja, kuten passeja ja ajokortteja. Koulutus on henkilökunnalle pakollinen ja se koskee myös pitkäaikaisia työntekijöitä.”