Patisserie Teemu Aura avaa kahvilan Lauttasaareen

Suuren suosion kerännyt Teemu Auran kahvila avaa uuden pisteen Punaiselle Huvilalle. Puhuri by Patisserie Teemu Aura avaa ovensa tammikuussa.

Teemu Aura tuo kahvilan Lauttasaareen Punaiselle Huvilalle.

TEKSTI Katja Pesonen

Nyt hemmotellaan lauttasaarelaisia herkkusuita. Nimittäin sekä leipomuksillaan että Hakaniemen kahvilansa pinkillä sisustuksella ihastuttanut Patisserie Teemu Aura avaa kahvilan tiistaina 11. tammikuuta 2022 Lauttasaareen Punaisen Huvilan alakertaan, entisiin kahvila Puhurin tiloihin osoitteeseen Kauppaneuvoksentie 18.

Koska Puhuri on nimenä tuttu, se tulee säilymään osana kahvilan nimeä rakennuksen omistajan Koneen Säätiön toiveesta. Uuden kahvilan nimi on Puhuri by Patisserie Teemu Aura.

Patisserie Teemu Auran liiketoimintajohtaja Mia Selroos-Palmgren kertoo heidän etsineen kahvilalle sopivaa tilaa Lauttasaaresta jo pitkään, mutta aina tuli jonkinlainen mutka suunnitelmiin.

”Kesäaikana teimme usein retkiä Pullabiilillämme Heikkaantorille, mutta kyllä tähtäimessä on koko ajan ollut pysyvämpi ratkaisu. Alkusyksystä satuimme huomaamaan uutisen siitä, että aiempi kahvilayrittäjä oli lopettamassa toimintaansa Puhurissa. Otimme salamana yhteyttä Koneen Säätiöön ja pääsimme hakuprosessiin, jossa mukana oli useampi muukin toimija”, hän kertoo.

”Alueena Lauttasaari on ainutlaatuinen ja Puhurin punainen huvila on tilana aivan harvinainen helmi. Kyllä me myös haluamme päästä omalta osaltamme lisäämään saaren onnellisuusastetta.”

 

Patisserie Teemu Aura lähti liikkeelle kahvila-konditoriallaan Hakaniemessä Siltasaarenkadulla. Siellä tarjolla on uunituoreita leipomotuotteita, aamiaista ja lounasta. Sillä on myös pop up -kahvilat Sjökullan Kartanossa Kirkkonummella sekä Espoon asemalla. K-Supermarket Redissä sillä on oma pieni kiviuunileipomo.

Selroos-Palmgrenin mukaan Hakaniemestä tuttu valikoima seuraa myös Lauttasaareen, mutta Punaisen Huvilan astetta isomman keittiön ansiosta aamiais- ja lounastarjontaa pystytään monipuolistamaan. He haluavat myös testata sunnuntain aukioloaikoja.

”Puhurihan tunnetaan kulttuurikahvilana, jossa asiakkaat pääsevät nauttimaan herkkujen kera vaihtuvista taidenäyttelyistä. Kesällä idyllinen piha terasseineen inspiroi meitä varmasti järjestämään kivoja tapahtumia. Samoin Puhurissa on vuokrattavissa pieni kabinetti yksityistilaisuuksia varten ja tulemme hyödyntämään sitä itsekin järjestämällä asiakkaille pienimuotoisia tilaisuuksia”, Selroos-Palmgren kertoo.

Hakaniemen kahvilan vaaleanpunainen sisustus on hyvin instagrammattava. Tuleeko vaaleanpunainen pelmahdus myös Puhuriin?

”Suojellun rakennuksen pintamateriaaleihin ja värivalintoihin emme itse voi vaikuttaa, mutta meille on luvattu, että pieniä ripauksia vaaleanpunaista saamme tuoda mukanamme!”