Petteri Orpo keskustatunnelista: “Vihreät ja vasemmisto jyräävät”

Petteri Orpo kommentoi myös keskustatunnelihanketta kaupunkilehtien päätoimittajatapaamisessa eduskunnassa.

TEKSTI Pete Suhonen

Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo tapasi kaupunkilehtien päätoimittajia Eduskuntatalolla tänään. Myös Lauttasaaren liikenteeseen vaikuttavasta Helsingin maanalaisesta kokoojakadusta keskusteltiin. Juuri nyt näyttää siltä, että hanke kaatuu   poliittisen tuen puutteeseen vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton vastustamana.

Orpon mukaan se kertoo vasemmistovihreän koalition yksituumaisuudesta Helsingissä. “Se jyrää nyt”, Orpo kuvasi.

“Päätösten taakse pitää saada enemmistö. Toivon, että tunnelihanke ei kuitenkaan kokonaan kaadu. Ei sekään ole järkevää, että autot seisovat Ruoholahdessa”, Orpo sanoi. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, miten hanke voisi jatkua osittain.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on ajanut voimakkaasti maanalaista kokoojakatua ja kävelykeskustan laajentamista. Helsingin Sanomien mukaan Vapaavuori olisi ilmiriidoissa kollegoidensa apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) ja Nasima Razmyarin (sd) kanssa. Vapaavuori on purkanut pettymystään hankkeen todennäköisestä kaatumisesta blogikirjoituksessaan ja sosiaalisessa mediassa.

Lauttasaari-Seuran kaavoitus- ympäristö- ja liikennetyöryhmä kannatti keskustatunneliselvityksen jatkamista. Ryhmä näki kuitenkin tunnelissa monia uhkia Lauttasaarelle, muun muassa liikenteen lisääntymisen Länsiväylällä, mistä seuraisi melu- ja päästöhaittoja etenkin pohjoiseen Lauttasaareen. Ryhmä toimitti oman kannanottonsa tunnelista Helsingin kaupunkiympäristölautakunnalle tällä viikolla.