Piristysmusiikkia Lauttasaaren senioritalolle

Päivi K. Järvinen, Juha Beurling-Pomoell ja Nina Lukkari kävivät ilostuttamassa senioritalon asukkaita torstai-iltapäivällä. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaarelaisia on koskettanut syvästi uutinen siitä kuinka Lauttasaaren senioritalossa todettiin koronavirustartunta 28 asukkaalla ja seitsemällä hoitohenkilöstöstä. Varotoimenpiteenä talon kaikki asukkaat ovat karanteenissa kotonaan eivätkä vierailut talossa ole mahdollisia. Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Juha Beurling-Pomoell päätti tehdä jotain piristääkseen senioritalon asukkaita ja nostaakseen tunnelmaa.

Niinpä hän otti yhteyttä Päivi K. Järviseen, joka kevään korona-aallon tuoksinnassa toi ihmisille iloa soittamalla säkkipillillä Gyldénintiellä. Järvinen lähti ilolla mukaan.

”Tämä on lahja senioreille, mutta se on myös lahja minulle, koska saan auttaa”, hän sanoo.

Beurling-Pomoell, Lauttasaari-Seuran varapuheenjohtaja Nina Lukkari ja Järvinen toivat kello 14 torstai-iltapäivällä senioritalolle puolen tunnin konsertin.

”Turvallisuuden vuoksi emme kutsuneet paikalle muita, mutta oli silti hienoa kun ihmisiä kerääntyi aika paljonkin tähän lähelle konserttia kuuntelemaan ja tunnelmoimaan mukana”, Beurling-Pomoell sanoo iloisena.

Ensin soitettiin etupihalla, sitten takapihalla. Asukkaat kokoontuivat ikkunoille kuuntelemaan, kun Järvinen kajautti merituulessa ilmoille muun muassa kappaleet Finlandia, Maa on niin kaunis, Enkeli taivaan, Porsaita äidin oomme kaikki, Scotland the Brave ja Amazing Grace.

Asukkaat olivat silminnähden ilahtuneita ja lauloivat välillä mukana.

Perjantaina 27.11. kello 18 Johanna Kare on järjestänyt 20 hengen kuoron senioritalon ikkunoiden alle ja mukaan laulamaan saa mennä. Mukaan voi ottaa lyhdyn iltaa valaisemaan. Jaossa on kolme laulun sanat. Muistathan maskin ja kahden metrin turvavälin. Lauttasaaren senioritalo sijaitsee osoitteessa Pohjoiskaari 1-3.