Poliisien majan sauna aukeaa asukkaille

Helmikuun lopun ja maaliskuun alun kokeilu jatkuu, jos kokemukset ovat suotuisia ja kiinnostusta riittää.

Nyt jokainen pääsee saunomaan poliisien majalle.

TEKSTI Pete Suhonen

Länsiulapanniemessä sijaitsevaan “Poliisien majan” saunaan on perinteistesti osoitettu suurta kiinnostusta saaren asukkaiden keskuudessa. Josko tuonne pääsisi. Pian se on mahdollista. Helmikuun lopussa ja maaliskuun Helsingin poliisilaitoksen kesäkotiyhdistys kokeilee yleisiä saunavuoroja. Käytäntö jatkuu, jos kokemukset ovat suotuisia.

“Saunan avaamista lauttasaarelaisille on keskusteltu vuosien saatossa, mutta vasta saarelaisten yhteydenotot ja helppokäyttöiset varausjärjestelmät rohkaisivat aloittamaan kokeilun”, sanoo Helsingin poliisilaitoksen kesäkotiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Dennis Pasterstein.

Kesäkotiyhdistys teki pari viikkoa sitten kyselyn Facebook-ryhmässä Lauttasaari, jossa peräti 350 ihmistä kertoi halustaan saunoa Poliisien majalla.

“Toki alustavaan kiinnostukseen kannattaa suhtautua maltillisesti”, Pasterstein toppuuttelee, vaikka palvelulle taitaa olla vahva tilaus. Lauttasaaressa kun ei ole ollut vuosiin yleistä saunaa.

Lisää vuoroja myöhemmin?

Pasterstein uskoo, että saunan avaamisella on suuri yhteisöllinen merkitys.

“Saaren kehittäminen entistä mukavamammaksi asuinpaikaksi kuuluu myös meille.”

Helsingin poliisilaitoksen kesäkotiyhdistys täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Se on yksi saaren pitkäikäisimmistä yhdistyksistä. Yhdistys lupaa, että jos kiinnostusta riittää saunavuoroja voidaan jopa lisätä kesäsesongin ulkopuolella.

Pasterstein toivoo, että kokeilu sujuu hyvässä saunahengessä ja että rajallisia tiloja ja aikatauluja kunnioitetaan. Verkossa varattava ja maksettava saunavuoro kestää kaksi tuntia ja maksaa kymmenen euroa.

Vuoro alkaa tasan kellonlyömällä, ei aiemmin. Miesten puolelle mahtuu 15, naisten puolelle kymmenen.

“Ennen vuoron alkua ei voi tulla, sillä edellinen vuoro on vielä paikalla. Tarkoitus on välttää kiusallisia ja epämukavaa ruuhkaa vuorojen vaihtuessa.”

Ensi kaudeksi suunnitteilla on avanto.

Helsingin kaupunki tarkasti Poliisien kesäkodin vuonna 1952 valmistuneen saunarakennuksen saunatilat viime lokakuussa. Tilojen todettiin olevan erinomaisessa kunnossa.

 

Saunafaktat

*Kokeilu kolmena keskiviikkona 20.2, 27.2., 6.3.

*Saunavuorot klo 16–18, 18–20, 20–22.

*Saunavuoron hinta 10 e.

*Puulämmitteiset saunat

*Ei lukittavia pukukaappeja

*Uimaportaat asennetaan jäiden lähdettyä

*Jatko päätetään kysynnän perusteella

*Vuoron voi varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/poliisienkesakoti.fi

*Reitti Poliisien kesäkotiin on kyltitetty osoitteesta Kyyluodontie 1

*Yhdistys toivoo kokeilusta palautetta saarelaisilta.