PPJ haluaa neuvotella kuplasta kaupungin kanssa

Kuplan sijainti vuoden 2021 viitesuunnitelmassa. Kuva: Helsingin kaupunki

TEKSTI Pete Suhonen

Apulaispormestarit Anni Sinnemäki (vihr.) ja Paavo Arhinmäki (vas.) toppuuttelivat viime viikolla jalkapalloseura PPJ:n toiveita saada jalkapallokenttä perustetuksi Ruukinlahdenpuistoon jo tänä vuonna. Kaupungin mukaan hankkeelle ei ole varattu rahaa vuoden 2022 budjettiin. Lisäksi puiston alueella olisi pilaantuneita maita, jotka tulee poistaa. Sinnemäki lupaili kuitenkin tekevänsä töitä sen eteen, että kaupunki varaisi ensi vuoden budjetista rahan kentän toteuttamiseen.

PPJ:n Hannu Rosokiven mukaan seuralle tulee yllätyksenä se, että mitään ei olekaan suunniteltu tapahtuvaksi, vaikka kaava on tulossa voimaan näinä päivinä.

”Olemme jo joulukuussa pyytäneet kaupungilta mahdollisuutta päästä keskustelemaan työn- ja kustannustenjaosta kaupungin ja seuran välillä. Pyyntö on edelleen voimassa. Myös vuosi 2023 tulee nopeasti.”

Rosokivi sanoo, että PPJ voisi ottaa vastuulleen kentän perustamistyöt. Jätkäsaaressa PPJ maksoi osan kaupungille kuuluvista perustamistyön kustannuksista, jotka kaupunki maksoi seuralle takaisin. Malli sopisi Rosokiven mielestä Ruukinlahteen.

”Tarvitsisimme vain työselosteen kaupungilta, jotta pääsisimme valitsemaan urakoitsijan. Mahdolliset pilaantuneet maat poistettaisiin tietenkin asianmukaisesti. Osa hallihankkeen kustannuksista kuuluu joka tapauksessa PPJ:lle”, hän sanoo.