Prinssi Daniel osti asunnon Lauttasaaresta

Prinssi Daniel vieraili Drumsö lågstadieskolanissa huhtikuussa 2018. (Kuva: Ronnie Rehn)

Lauttasaaressa vuonna 2018 vieraillut Ruotsin prinssi Daniel ja hänen puolisonsa prinsessa Victoria ovat ostaneet talon Katajaharjusta. Hovin viestintäpäällikkö Margareta Thorgren vahvistaa asian Lauttasaari-lehdelle. ”Prinssi Daniel ihastui Lauttasaareen vieraillessaan Drumsö lågstadieskolanissa pari vuotta sitten. Ratkaisun sinetöi Lauttasaaren valinta vuoden kaupunginosaksi Suomessa ja Ruotsin heikko koronatilanne. Perhe tulee viettämään Katajaharjussa vähintään kuukauden vuodesta, kun matkustusrajoitukset sen taas sallivat. Hovia voi pitää myös etäyhteyksin”, Thorgren muistuttaa. Hän ei kuitenkaan suostu kertomaan kaupan kohdetta. Katajaharjun länsirannalla on ollut viime aikoina kaupan ainakin kolme näyttävää taloa, joista yksi on poistunut markkinoilta.

Thorgrenin mukaan Prinssi Daniel on tietoinen läheisen Koivusaaren asemakaavaehdotuksesta, joka menee huhtikuussa kaupunkiympäristölautakuntaan. ”Prinssi toivottaa Ikean tervetulleeksi, mutta toivoo, että Länsiväylä säilyy moottoritienä myös Koivusaaren kohdalla. Prinssin mukaan tila trendaa”, Thorgren sanoo.

Danielin ja Victorian perheeseen kuuluvat myös 9-vuotias Estelle ja 5-vuotias Oscar.

Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Nina Lukkari uskoo, että kuninkaalliset liittyvät Lauttasaari-Seuran jäseniksi. ”Näkisin heidät mielellään mukana Lauttasaari-Seuran Svenska gruppissa”, Lukkari visioi.

PS

ARTIKKELIA TÄYDENNETTY: Kyseessä on Lauttasaari-lehden aprillipila.