Prinssi vieraili saarella

Prinssi Daniel vieraili Drumsö lågstadieskolanissa.

Lauttasaari on jälleen saanut kunnian toimia kuninkaallisena vierailukohteena, kun Ruotsin prinssi Daniel saapui visiitille Drumsö lågstadieskolaniin keskiviikkona 25. huhtikuuta. Koulun rehtori Ronnie Rehn kertoi prinssin olleen tutustumassa Liikkuva koulu -projektiin. Drumsö lågstadieskolanissa on runsaasti liikuntaa ja liikettä niin oppitunneilla kuin välitunneilla. Hän haluaa olla kehittämässä opetusta Ruotsin kouluissa samaan aktiiviseen suuntaan, ja Rehn kertoi Danielin olleen vaikuttunut heidän koulunsa toiminnallisuudesta.

”Hän tuli seuraamaan nimenomaan koulun normaalia päivää. Yritimme pitääkin kaiken mahdollisimman normaalina vaikka paikalla olikin prinssi”, hän nauraa.

Rehn taas itse oli otettu siitä kuinka Daniel keskittyi lapsiin ja näiden hyvinvointiin ja todella halusi oppia ja ottaa selvää toiminnallisista opetustavoista. Asia oli hänelle ilmeisen tärkeä ja sydäntä lähellä.

Daniel vietti koululla kolmisen tuntia. Rehnin mukaan aikataulu oli tiukka eikä prinssillä ollut aikaa kahvikupposeen opettajanhuoneessa tai nautiskella suomalaisesta kouluruuasta Drumsö lågstadieskolanin ruokalassa.