Pyrkän uudistusten vuosi jatkuu – milloin tulee tekojää?

Luonnos kuntoportaiden opastetaulusta. (Kuva: Helsingin kaupungin Kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu)

TEKSTI Kari Kemppinen

Kuluva vuosi on Pyrkällä suurten uudistusten aikaa. Uusi tenniskenttä valmistui, tekojäälle päästään pian ja Pyrkän mäkeen rakennetaan kuntoportaat.

Kausi uusilla tenniskentillä pääsi alkamaan vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Kolmen kuukauden aikana kentillä oli yli 7 000 kävijää. Vilkkain kuukausi oli elokuu.

Yhden tenniskentän ennakkomaksuvarauskokeilu päättyi syyskuussa. Kaupungin mukaan käyttäjät ovat toivoneet varausjärjestelmälle jatkoa, vaikkapa useammalle kentälle ja ruuhkaisiin arki-iltoihin.

”Käyttövarauskokeilu jatkunee ja laajuudesta tehdään päätöksiä ensi vuoden alussa”, sanoo Helsingin kaupungin liikuntapaikkojen läntisen alueen yksikön päällikkö Jyrki Inkinen. Nyt tenniskausi vetelee viimeisiään. Yleensä verkot kerätään kentiltä lokakuun aikana.

Tekojää joulukuun alussa

Vuodella siirtyneeseen tekojäähän saadaankin pian ensituntuma. Tenniskentän pintaa, jonka alla jäähdytyslaitteisto sijaitsee, on kesän aikana hieman korjailtu. Zamboni-jäänhoitokone on jo kentän konehallissa.

”Tavoite on, että tekojää syntyy marras-joulukuun vaihteessa, mutta säät vaikuttavat aikatauluun”, Inkinen kertoo. Hän lupaa, että pienille lapsille tarkoitettu, erittäin suosittu luonnonjääkaukalo perustetaan ensi talvenakin koripallokentälle, mikäli pakkasta riittää. Tekojääkausi päättyisi maaliskuun alkupuolella.

Kuntoportaat Pyrkän mäkeen

Myös Pyrkän mäen kuntoportaiden perustaminen on alkamassa.

”Rakentaminen alkanee marraskuussa ja ne pyritään rakentamaan mahdollisimman pitkälle jo tämän vuoden aikana”, kertoo Kaupunkitilan- ja maisemasuunnittelun projektijohtaja Jere Saarikko. Portaikko nousee mäelle entisen hyppyrimäen viereen siten, että avoin rinne jää nykyiselleen. Porraskaiteisiin asennetaan valaisimet, portaikon alkupäähän tulee luonnoksen mukainen (kuva)  kolmikielinen opastetaulu ja sen viereen juomapullotelineet.

Lokakuussa tenniskentät ovat toistaiseksi auki läpi vuorokauden, kentät valaistaan 23 asti. Pukuhuoneet ovat auki ma-pe klo 8-15.