Ruukinlahden kupla syksyksi, jos kaupunki joustaa

PPJ on vedonnut apulaispormestari Anni Sinnemäkeen saadakseen tontin käyttöönsä ennen puiston kokonaissuunnitelman valmistumista. (Kuva: Pete Suhonen)

TEKSTI Pete Suhonen

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi maaliskuun lopussa asemakaavan muutoksen Ruukinlahden puiston länsiosassa. Päätöksen seurauksena jalkapalloseura PPJ voi tuoda puistoon aiemmin Hernesaaressa toimineen kuplahallin.

Koska kaupunki on kaavaratkaisussa yhdistänyt kuplahallin perustamisen puiston kokonaissuunnitteluun, seura pelkää, että halli viivästyy vuodella.

”PPJ toivoo, että kaupunki luovuttaisi hallin tarvitseman tontinosan seuran käyttöön jo ennen kuin puiston kokonaissuunnitelma on valmis. Käytännössä tarvitsisimme tontin heinäkuun alkuun, jotta maantasaustyöt ja kentän rakentaminen ehditään tehdä niin, että kupla olisi käyttökunnossa ensi lokakuussa. Muussa tapauksessa kuplahalli siirtyy vuodella eteenpäin”, sanoo vahvasti hallihankkeessa PPJ:n  puolelta mukana oleva Hannu Rosokivi.

PPJ on vedonnut asiassa kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäkeen (vihr.) ja kulttuurin ja vapaa-ajan pormestari Paavo Arhinmäkeen (vas.)

”PPJ:ssä on yli 2000 junioria, joista Lauttasaaressa asuu yli 800. Tarvitsemme kipeästi talviharjoittelupaikan. Pettymys on valtava, jos hallia ei saada ensi syksyksi”, Rosokivi sanoo.

Kaupungin vastausta PPJ:n pyyntöön odotellaan lähiviikkoina.