Saaren ehdotukset tarvitsevat lisää ääniä – budjetit ihmetyttävät OmaStadi-äänestyksessä

Eteläisen alueen 42 OmaStadi-kehitysehdotuksesta suoraan Lauttasaareen osuvia ehdotuksia on neljä.

TEKSTI Pete Suhonen

Yksikään Lauttasaareen ehdotetuista kehitysideoista ei ole menossa läpi Helsingin osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-äänestyksessä, mikäli lauttasaarelaiset eivät ota loppukiriä alueensa ehdotusten äänestämisessä.

Äänestyksen aikana huomiota on herättänyt  ehdotusten budjetointi. Esimerkiksi Lauttasaaren Vattuniemeen ehdotetun uimalaiturin kustannukseksi kaupunki on arvioinut 300 000 euroa. Summaa on pidetty erikoisen suurena, vaikka kyseessä olisikin kiinteä laituri. Myös Lauttasaaren kahden leikkipaikan face-liftin hinta kummeksuttaa: 315 000 euroa.

Koko eteläisen Helsingin alueen OmaStadi-kokonaisbudjetti on 653 000 euroa, joka   jaetaan äänestyksen mukaisessa suosituimmuusjärjestyksessä ehdotuksille. Tämän hetkisen äänestystilanteen mukaan Vattuniemen uimalaituri on seitsemänneksi suosituin ehdotus eteläisellä alueella ja suosituin ehdotus Lauttasaareen. Koska kuuden edellä olevan ehdotuksen kokonaiskustannusarvio on 460 000 euroa, Vattuniemen uimalaituri ei mahdu budjettiin, ellei se nouse äänestyksen viimeisinä päivinä kahden ehdotuksen ohi.

Kuvaavaa on, että jos kaupunki olisi arvioinut Vattuniemen uimalaiturin hinnaksi enintään 193 000 euroa, laituri olisi ollut toteutumassa tämän hetkisessä suosituimmuusjärjestyksessä.

Vattuniemen uimalaituri on kerännyt  OmaStadi-äänestyksessä 462 ääntä. Eroa viidenteen sijaan on noin 130 ääntä. Toiseksi suosituin ehdotus Lauttasaareen on Rantaraitti, joka on kerännyt 315 ääntä. Leikkipaikkojen face-lift on saanut 212 ääntä. Pajalahden kentän tekonurmi ja valaistus on kerännyt 167 ääntä.

Jokainen voi vielä vaikuttaa tilanteeseen äänestämällä lokakuun loppuun asti sivustolla OmaStadi.hel.fi