Saari hiljenee – tapahtumia perutaan, kirjasto ja liikuntatilat kiinni

Lykin uusi liikuntahalli ja vastalakattu lattia kiilteli marraskuussa. Nyt Lykki sulkee uimahallin sekä uuden ja vanhan liikuntahallin toistaiseksi. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Varotoimena koronaviruksen leviämisen estämiseksi moni tapahtuma Lauttasaaressa siirtyy tai menee tauolle.

Kirjasto suljetaan toistaiseksi. Kirjastonhoitaja Maija-Liisa Michael kertoo kirjastossa olleen viime päivät tavallinen määrä kävijöitä, mutta maanantai-iltana 16. maaliskuuta väkeä alkoi virrata sisään.

”Nyt kun tuli tieto kirjastojen kiinnimenosta, ihmiset haluavat lainata kirjoja ja hoitaa palautukset pois alta”, hän sanoo.

Heillä on tähän asti ollut asiakkaille käsidesiä ja ilmoitus tiskillä, että henkilökuntaan pidetään tarpeeksi pitkä asiointiväli.

Lauttasaaren yhteiskoulu sulkee uimahallin sekä uuden että vanhan liikuntahallin. ToPoLa on keskeyttänyt harjoitustoiminnan 22. maaliskuuta saakka eikä pelejä pelata. Myös Dicken menee harjoitustauolle, samaten PPJ maaliskuun loppuun asti. PPJ ei järjestä myöskään PPJ Riehaa toukokuussa eikä tyttöjen Eerikkilän leiriä. Hernesaaren halli ja Erkkeri-halli suljetaan toistaiseksi.

Pyrkkä kaikkine kenttineen, skeittiparkkeineen ja laitteineen on vapaassa käytössä, mutta wc ja pukuhuone ovat kiinni.

 

MLL Lauttasaari keskeyttää perhekahvilatoiminnan ja keväälle suunnitellun kirpputorin.

Lauttasaaren seurakunta hoitaa kirkolliset toimet, mutta viikkotapahtumat on peruttu 5. huhtikuuta asti ja yhteisötila kauppakeskus Lauttiksen toisessa kerroksessa osoitteessa Lauttasaarentie 28 on suljettu.

”Lauttasaaressa on käynnistymässä myös riskiryhmiin kuuluvien auttamistoiminta. Viime viikonloppuna asiasta käytiin jo vilkasta keskustelua somessa. Lauttasaaren seurakunta koordinoi avuntarvitsijoita ja auttajiksi ilmoittautuneita. Tarvitaan nyt vaan toimintamalli, joka ei aseta autettavaa ja auttajaa hankalaan tilanteeseen. Lauttasaaressa on ilahduttavasti lähtenyt ihmiset liikkeelle auttamaan toisiaan”, kirkkoherra Juha Rintamäki kommentoi.