Saaristolääkäreiden ja Blue Peterin tiloihin murtauduttiin viime yönä

Murtojäljet Saaristolääkäreiden lääkäriasemalla. (Kuva: Janne Castrén)

TEKSTI Pete Suhonen

Saaristolääkäreiden lääkäriasemalle murtauduttiin viime yönä. Asema sijaitsee Vattuniemen puistotien alkupäässä HSK:n venesatamassa.

”Häkellyttävä tilanne.  Isolla kivenmurikalla tehty oveen metrin mentävä aukko. Sotkua ja vaurioita on toimistohuoneessa ja lääkevarastossa. Henkilökunta oli aika järkyttynyt tapahtuneesta”, johtava lääkäri Janne Castrén kertoo.

Lääkäriasemalla ei ole ollut omaa kameravalvontaa, mutta HSK:n sataman kamerat kuvaavat aluetta. “Tämän jälkeen tietysti kamerat asennetaan. Pystymme onneksi jatkamaan lääkäriaseman palvelua normaaliin tapaan”, Castrén sanoo.

Lääkäriasemalta anastettua omaisuutta, kuten lääkkeitä, on päivän mittaan löytynyt roska-astioista noin kilometrin etäisyydellä tapahtumapaikalta.

Myös viereiseen Blue Peter -ravintolaan murtauduttiin. “Hälytys meni päälle, joten pitkään eivät uskaltaneet paikalla viipyä”, ravintoloitsija Jussi Forsman kertoo. Hänen mukaansa ravintolasta varastettiin pari kännykkää, mutta inventointi on vielä kesken.

Havainnot murroista ja mahdollisista tekijöistä pyydetään ilmoittamaan poliisille numeroon 0295-417 931 tai sähköpostitse analyysi.helsinki(at)poliisi.fi