Säkkipillillä ihastuttanut Päivi K. Järvinen on Vuoden lauttasaarelainen

Päivi K. Järvinen ilahdutti lauttasaarelaisia säkkipillin soitolla. Päivi valittiin Vuoden lauttasaarelaiseksi viime vuonna. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Päivi K. Järvinen, on Vuoden lauttasaarelainen 2020. Järvinen ilahdutti saarelaisia soittamalla säkkipilliä kotitalonsa Gyldénintie 8:n parvekkeella joka ilta kello 20, kun Uudenmaan rajat laitettiin kiinni. Hän aloitti Finlandialla. Myöhemmin ohjelmistoon tuli myös Uusmaalaisten laulu. Pari kertaa mukana oli hänen johtamansa Vox Urbana sekakuoro. Ihmisiä alkoi pian kerääntyä laumaksi asti pihalle kuuntelemaan ja lopulta Järvinen siirtyi kirkonmäelle, jotta ihmisiä mahtuisi paikalle enemmän. Sinne tuli lopulta yli sata ihmistä.

Lauttasaari-Seura sai saarelaisilta useita ehdotuksia, joissa Järvistä ehdotettiin tunnustuksen saajaksi. Hänen tekoaan pidettiin valtavan tärkeänä koko saarelle ja sen asukkaille yhteishengen luojana ja lohdutuksena vaikeana aikana. Päivi aloitti soittonsa tuodakseen ihmisten elämään iloa raskaassa ja epävarmassa tilanteessa ja siinä hän onnistui.

”Purskahdin itkuun kuullessani uutisen. Se tuntui niin hienolta kaiken tämän surun keskellä”, hän sanoo.

Lue Järvisen haastattelu torstaina 10. joulukuuta ilmestyvästä Lauttasaari-lehdestä.