Salakuljettajanrannan kehittämishanke Veneentekijäntielle ei etene

Kehittämishanke koski osoitteita Veneentekijäntie 1-11.

TEKSTI Pete Suhonen

Viime syksynä Veneentekijäntielle Vattuniemeen julkaistiin kehittämishanke, joka olisi tuonut tiellä sijaitsevien venealan liikkeiden tilalle muun muassa asuintaloja. Tähtäimessä oli hybridikortteli, jossa olisi voinut asumisen lisäksi olla esimerkiksi hotelli, toimitiloja ja merelliseen vapaa-ajan viettoon ja harrastamiseen liittyviä tiloja kuten ravintoloita. Kehittämishanke ei olisi ollut yleiskaavan mukainen, sillä kaavassa Veneentekijäntien alue on merkitty toimitila-alueeksi.

Kehittämishanketta käsiteltiin kaupungin hankealoiteryhmässä tiistaina. Ryhmän mukaan nykyiselle hankkeelle ei jatketa hankevarauksen valmistelua. ”Etsimme tähän yleiskaavan mukaista ratkaisua”, Helsingin asemakaavapäällikkö Marja Piimies sanoo. ”Alue jää todennäköisesti odottamaan seuraavaa yleiskaavaa, ellei nykyisen yleiskaavan mukaisia uusia aloitteita myöhemmin tule”, Lauttasaaren alueen kaavoittamisesta vastaavan tiimin päällikkö Mikko Reinikainen sanoo.

Lauttasaari-Seurassa suhtaudutaan varovaisen myönteisesti kaupungin ratkaisuun. ”Hyvä, että noudatetaan yleiskaavaa. On myös tärkeää, että löydetään keinot, joilla venealan klusterilla on edellytykset toimia tulevaisuudessakin Lauttasaaressa”, Lauttasaari-Seuran kaupunkiympäristötyöryhmän puheenjohtaja Katri Penttinen kommentoi.