Särkiniemen uimalaituria lupaillaan nyt toukokuuksi – “Pohjaolosuhteet ovat olleet suunniteltua vaikeammat veden alla”

Työt käynnistyivät vihdoin helmikuun alussa. Valmista ei tule ennen loppukevättä. Tilanne tänään 22.2. Rantaan ajetaan lunta, jotta lumipenkan päältä voitaisiin aloittaa laiturin asennustyöt.

TEKSTI Pete Suhonen

Särkiniemen uimalaiturin rakentaminen venyy yhä.  Joulukuussa ilmoitettiin, että laituri olisi uimakunnossa helmikuun aikana. Tänään kaupunki on korjannut aikatauluaan kolmella kuukaudella. “Tavoitteenamme on, että kaupunkilaiset pääsevät kokeilemaan uutta laituria toukokuussa”, projektipäällikkö Jussi Mäkinen sanoo.

Laiturin rakennusurakan viivästymistä kaupunki selittää neljällä syyllä. Niistä keskeisin on laiturirakenteen teknisen toteutuksen muuttaminen “varmemmaksi”. Lisäksi asennuspaikan pohjaolosuhteet ovat olleet veden alla suunniteltua vaikeammat. Töiden turvallisuusriskejä ovat lisänneet myös talvimyrskyt ja suojaavan jääkannen puuttuminen, kaupunki selittelee, mutta osoittaa myös itsekritiikkiä kertomalla, että muut syyt johtuvat urakoitsijasta ja tilaajasta, eli Helsingin kaupungista itsestään.

“Rakentamisen kustannuksiin ei viivästyksellä ole merkittäviä vaikutuksia”, Mäkinen vakuuttaa.