Särkiniemen uimalaiturin rakennustyöt ovat alkaneet

Havainnekuva uudesta laiturista. (Kuva: Helsingin kaupunki)

Kauan odotetun Särkiniemen uimalaiturin rakennustyöt ovat viimein alkaneet. Urakan ensimmäinen vaihe eli pelastustien tekeminen on parhaillaan käynnissä ja se kestää arviolta kolme viikkoa. Työn aikana rannalle johtava pelastustie levennetään noin kolmimetriseksi niin, että pelastusajoneuvo pääsee paikalle tarvittaessa. Sen vuoksi alueella tehdään pientä kaivuutyötä ja muutamia puita joudutaan kaatamaan tien läheisyydestä.

Tien valmistuttua rakennetaan betonirunkoinen uimalaituri. Jussi Mäkinen Helsingin kaupungilta kertoo, että parhaillaan on käynnissä urakkakysely, jossa haetaan laiturille tekijää. Tavoitteena on, että laituri valmistuisi loppuvuodesta. Huhujen mukaan laiturille tulisi myös talviuintimahdollisuus, mutta Mäkisen mukaan sitä ei tule kaupungin puolesta.

”Sinne ei tule sähköjä, joita joskus voidaan tarvita pumppua varten, jolla pidetään avanto avoinna. Myöskään pukukoppeja ei tule. Muutoin mikään ei tokikaan estä ihmisiä tekemästä sinne avantoa itse ja tuossa kohdassa meren jäätyminen on hidasta, joten vedet pysyvät myös pitkään avoimina”, Mäkinen sanoo.

KP