Seurakunnan rippileirillä epäily seksuaalisesta häirinnästä

Seurakunta lupaa epäillyn tilanteen osalta tukitoimia nuorille Lauttasaaren yhteiskoulun kanssa.

Lauttasaaren seurakunta on tänään lähettänyt tiedotteen rippikoululeiriläisten huoltajille. Asian luonteen vuoksi Lauttasaari-lehti julkaisee tiedotteen sellaisenaan.

”Kuluneen kesän aikana olemme yhden rippileirin jälkeen saaneet tietoon epäilyn seksuaalisesta häirinnästä. Tähän on saman tien puututtu.

Tilanne on erittäin ikävä.

Seurakunnalla on nollatoleranssi häirinnän suhteen ja teemme poliisin kanssa yhteistyötä.  Poliisi on aloittanut asiassa esiselvityksen. Otamme tapauksen erittäin vakavasti ja jokainen häirintäepäily tutkitaan. Leireillämme ja kaikessa toiminnassamme pitää voida luottaa siihen, että kukaan ei kohtaa minkäänlaista syrjintää tai häirintää.

Tämä viesti on lähetetty siksi, että mahdollisia tilanteita saadaan poliisin tietoon. Mikäli huoltajalla on tiedossa, että lapseen olisi kohdistunut seksuaalista ahdistelua tai muita seksuaalisia tekoja, kannustamme olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä poliisiin. Yhteydenotto poliisiin voi tapahtua joko sähköpostitse seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla päivystyspuhelimeen 029 547 1612, johon pyritään vastaamaan joka päivä klo 8–15.

Tämän epäilyn tilanteen osalta seurakunta tekee nuorten tukemiseksi yhteistyössä Lauttasaaren yhteiskoulun kanssa toimia, joista kerrotaan lähiaikoina.”

PS