Sinnemäki pohtii Koivusaaren kaavan “tuunaamista”

Apulaispormestari Anni Sinnemäki pohtii voisiko Koivusaaren kaavaa vielä tuunata. (Kuva: Helsingin kaupunki)

TEKSTI Katri Penttinen

Apulaispormestari Anni Sinnemäki pohtii, voisiko Koivusaaren kaavaa vielä ”tuunata”. Hän kertoi kantansa Koivusaari-keskustelun tarpeesta tapaamisessa Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Juha Beurling-Pomoellin ja kaavaryhmän puheenjohtaja Katri Penttisen kanssa viime perjantaina.
Kaavoitus- ja liikenneasioista keskustelemisen lisäksi Sinnemäelle esiteltiin Lauttasaari-barometrin tuloksia. Suoran bussilinjan saamiseksi Sinnemäki kehotti seuraa tekemään aloitteita ja jatkamaan keskustelua HSL:n kanssa.
“Hyvä ajankohta on sitten, kun HSL:n kyselyn tulokset ovat käytettävissä. Myös Kasarmitori päätepistevaihtoehtona kannattaa selvittää”, hän sanoi.
Sinnemäki toivoi, että saarelaisilta kysytään uudestaan näkemyksiä Lauttasaaren sillasta sen korjauksen valmistuttua. Hänen mielestään
lauttasaarelaisten kannattaa arvioida huolella suunnitteilla olevan keskustatunnelin kokoomaliikenteen vaikutukset Lauttasaareen.
Yksittäisistä kaavakohteista esiin nousi muun muassa Lohiapajanlahti, jonka rakentamisen käynnistymisen ajankohta ei Sinnemäen mukaan ole vielä tiedossa.