Suomi veneilee – veneet koeajettavina Vattuniemessä perjantaina ja lauantaina

Venealan keskusliitto Finnboat uskoo veneilyn nosteeseen.

Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä kymmeniä erilaisia veneitä. Suomiveneilee.fi -koeajopäiville tulee testattavaksi yli 30 erilaista venettä pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkaveneisiin. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia.

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa perjantaina ja lauantaina 5.–6.6. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat iltakuuteen saakka.

Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan erityisesti hygienia ja viranomaisten tarkennetut ohjeistukset. Veneentekijäntien yritysten yli hehtaarin kokoiselle ranta-alueelle saadaan tehtyä selkeät kulkureitit, jotta ihmiset voivat liikkua alueella sujuvasti ja ilman ruuhkia tai jonotusta.

”Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme veneiden koeajoja perhekunnittain muutenkin, koska veneilyhän on harrastus, joka tuo unohtumattomia elämyksiä koko perheelle”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.