Suorat bussilinjat järjestettävä keskustaan elokuussa 2016

TEKSTI Riitta Elf

Lauttasaari on Helsingin ainoa kaupunginosa, joka joutuisi elokuusta lähtien laajamittaisesti kärsimään metron viivästyksen mukanaan tuomasta liikennesotkusta. “Helsingin kaupungille ei siksi aiheudu kohtuuttomia kokonaiskustannuksia pitää lauttasaarelaisten liikenneyhteydet nykyistä vastaavalla tasolla”, toteaa Lauttasaari-Seura HSL:lle lähettämässään kannanotossa.

Seura toteaa, ettei syöttöbussijärjestelyjä Lauttasaaressa ei voida mitenkään hyväksyä ilman saarella toimivaa metroa.

“Syöttöbussien käyttäminen merkitsisi saarelaisille muun muassa työpäivien pitenemistä ja lapsille hoitopäivien pitenemistä. Hoitopaikkojen puuttumisen vuoksi Lauttasaaresta joudutaan viemään lapsia hoitoon myös muualle Helsinkiin ja lisävaihdot hankaloittaisivat perheiden tilannetta.”

LAUTTASAARI-SEURAN ESITYKSET 

-Lauttasaari-Seura edellyttää, että HSL ja Helsingin kaupunki turvaavat lauttasaarelaisille myös elokuun puolivälin jälkeen vaihdottomat bussiyhteydet Kamppiin ja rautatieasemalle. On sietämätön ajatus, että lauttasaarelaisten pitäisi matkustaa 3–5 kilometrin matka kahdella kulkuneuvolla Helsingin keskustaan. Suuri osa työmatkalaisista joutuu lisäksi vielä ydinkeskustassa vaihtamaan muihin kulkuneuvoihin.

-Nykyisistä linjoista linjat 21V ja 20 tulee säilyttää nykyisillä tunnuksillaan, reiteillään ja aikatauluillaan.

-Bussilinjat 65 ja 66 voidaan tarvittaessa korvata vastaavaa reittiä ja vuoroväliä noudattavalla bussilinjalla, jonka pääteasema on rautatieasemalla. On tärkeää, että Vattuniemestä kulkee busseja myös Särkiniementien kautta. Reitti palvelee kaikkia keskisessä Lauttasaaressa asuvia. Linjalla taataan myös Vattuniemen alakoululaisten turvallinen bussimatka Myllykallion kouluun Lauttasaarentien varrella.

-Lauttasaarelaisia käy paljon työssä Espoon suunnassa. Toisaalta myös Espoosta tulee erityisesti Vattuniemeen työmatkalaisia. Myös Lauttasaaren Yhteiskoulun oppilaista iso osa tulee Espoosta. Siksi myös liikenneyhteydet Lauttasaaren ja Espoon välillä on turvattava riittävän tiuhalla bussiyhteydellä arkipäivisin. Ainakin osan Espoon bussilinjoista tulee olla Lauttasaaren kautta kulkevia T-busseja.