Suositut tutustumiskierrokset Lauttasaaren kartanoon jatkuvat

Ensimmäinen kierros kartanoon tehdään marraskuun alussa. (Kuva: Katja Pesonen)

Suositut kartanokierrokset Lauttasaaren kartanoon jatkuvat taas. Lauttasaari-Seuran historiatyöryhmän jäsenet vievät tutustumiskierrokselle Koneen Säätiön remontoimaan Lauttasaaren kartanoon ja kertovat samalla sen värikkäästä historiasta ja asukkaista.

Syksyn aikana kierroksia järjestetään tiistaisin 2.11, 9.11., 23.11., 30.11., 14.12. ja 21.12. kello 17-18. Kaksi ensimmäistä kierrosta pidetään erikoisteemalla Gunnar & Clara sen kunniaksi, että Gunnar ja Clara Tallbergin muuttamisesta kartanoon tulee kuluneeksi sata vuotta lokakuun lopussa. He olivat kartanon viimeinen omistajaperhe ja vaikutusvaltaisia henkilöitä saarella.

Kierroksille ilmoittaudutaan netin kautta ja ilmoittautuminen alkaa viikkoa ennen kutakin kierrosta. Jokaisesta tapahtumasta on lauttasaari.fi-sivujen tapahtumakalenterissa oma tapahtumansa, johon ilmoittautumislinkki tulee. Ilmoittautumisista uutisoidaan sekä Lauttasaari-lehdessä viimeisen aukeaman Tapahtuu-sivulla sekä Lauttasaari-Seuran Facebook-sivuilla, joten se kannattaa ottaa seurantaan.

Mukaan otetaan 20 henkilöä ja maskien käyttö on suositeltavaa. Kierrokset eivät sovellu aivan pienille lapsille.

KP