Suuri vaakunavaali – näin äänestät

Lauttasaari-Seuran hallitus tarttui sille ehdotettuun ideaan Lauttasaaren omasta vaakunasta, jotta saari saisi tunnuksen. Nyt saarelaiset voivat äänestää neljästä vaakunaehdokkaasta suosikkiaan. Ne esitellään tänään Lauttasaari-lehdessä.

Vaakunalla halutaan kertoa Lauttasaaren ainutlaatuisuudesta ja ominaispiirteistä sekä lisätä saarelaisten yhteenkuuluvuutta. “Miksei kaupunginosallakin voisi olla omaleimaista paikallista identiteettiä vahvistavaa vaakunaa, sillä onhan kaupungilla ja valtiollakin sellaiset”, vaakunaidean esittänyt Juha Beurling toteaa.

“Vaakunalla voimme ilmaista olevamme ylpeitä asuinalueestamme ja että haluamme pitää huolta siitä”, sanoo Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Katri Penttinen.

Lauttasaari-Seura pyysi vaakunaehdotuksia tunnetulta heraldiselta taiteilijalta Reijo Helläkoskelta. Ehdotuksia symboleiksi pyydettiin useilta henkilöiltä. Esiraatina oli seuran hallitus.

Joutsen ja tiira (oheiset ehdotukset A,B ja C) kuvaavat Lauttasaaren runsasta merilinnustoa. Ruori (A, B) kuvastaa saaren lukuisia veneitä ja lautta (D) saarelle nimen antanutta lauttaa. Kolmivuori (D). kuvaa saaren kolmea osa-aluetta Kotkavuorta, Vattuniemeä ja Myllykalliota. Aallot ja meri (A, B, C, D) kuvastavat saaren keskeisintä elementtiä.

Vaakuna rekisteröidään Suomen Heraldisen seuran vaakunarekisteriin. Sen käyttöoikeuden haltijaksi tulee Lauttasaari-Seura, joka voi tehdä vaakunasta myyntiin vaikkapa pinssejä, isännänviirejä, pöytäviirejä tai lippuja. Myös julkisessa tilassa kuten Lauttasaaren sillalla vaakuna voisi toivottaa asukkaat ja vierailijat tervetulleiksi.

Näin äänestät

Vaakunan valitaan saarelaisten äänestyksen perusteella kuvissa olevista vaihtoehdoista A-D. Äänestää voi joko alla olevasta linkistä tai Lauttasaari-lehdessä olevalla lipukkeella. Ensimmäisen kierroksen äänestysaika päättyy 14.6.2018 klo 16.

Jos ensimmäisellä äänestyskierroksella mikään ehdotus ei saa yli puolta äänistä, järjestetään toinen äänestys kahden eniten ääniä saaneen ehdotuksen kesken. Se on tarvittaessa 21.- 30.6. Finalistit julkaistaan Lauttasaari-lehden 21.6. ilmestyvässä numerossa. Saarelaisten valitsema vaakuna julkistetaan Lauttasaari-päivän katujuhlassa 1.9.

Äänestää voit tästä linkistä https://goo.gl/forms/NgtCNDd560qy5ESa2 Nettiäänestys vaatii kirjautumisen.