Taistelu kuplasta jatkuu

Saako saari kuplan vai ei? PPJ:n lisäksi myös Lauttasaaren ala-asteen johtokunta yrittää saada kaupungilta luvan pysyvälle kuplalle.

Kuplakeissi jatkuu. PPJ:n lisäksi sitä yrittävät saada saarelle Lauttasaaren ala-asteen koulun johtokunnan jäsenet. Se tulisi Ruukinlahden puistoon. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

PPJ:n suunnitelmat tuoda kupla Ruukinlahden puistoon puhututtaa edelleen. Kyseessä olisi jalkapalloseuran Hernesaaren kupla, joka joutuu sieltä joka tapauksessa pois, kun Hernesaarta aletaan rakentaa. PPJ:n toinen kupla tulisi Jätkäsaareen, jonne saataisiin täysmittainen jalkapallokenttä.

PPJ ei ole ainut, joka on työskennellyt kuplan saamiseksi Lauttasaareen. Lauttasaaren ala-asteen koulun johtokunnan varapuheenjohtaja Hannu Rosokivi ja puheenjohtaja Timo Toropainen ovat olleet aktiivisesti yhteydessä sekä kaupungin virkamiehiin että lauttasaarelaisiin kaupunginvaltuutettuihin ja tuoneet esille kuinka pysyvä kupla olisi tärkeä saarelaisten liikuntamahdollisuuksien parantaja. Kupla ei palvelisi ainoastaan PPJ:tä vaan koko saarta.

”Sen lisäksi että siellä voivat harrastaa useat saarelaiset seurat, se tarjoaisi tilat niin koululaisten liikuntatunneille kuin koulun iltapäiväkerholaisille. Hedengrenin liikuntatilat ovat pienet, Myllykallio menee peruskorjaukseen, samaten Drumsö lågstadieskola ja saarelle muuttaa koko ajan lisää perheitä, joten lisätilaa tarvitaan”, Rosokivi sanoo. Neljän lapsen isä on myös PPJ:ssä -10 tyttöjen valmentaja.

Hän toteaa, että olisi eri asia vaatia Ruukinlahteen täysin uutta liikuntahallia kun kaupunki myönsi juuri lainan Lauttasaaren yhteiskoulun liikuntahallille. Nyt on kyse jo olemassa olevasta kuplasta ja PPJ maksaisi kaikki sen toimintakuntoon vaadittavat kustannukset. Ainoat mitä tällä hetkellä jalkapalloseura tarvitsee on rakennuslupa sekä maavuokrasopimus. PPJ on kertonut hakeneensa molempia.

 

Alun perin PPJ:n kuplan vuokrasopimus Hernesaaressa oli loppumassa tämän vuoden kesällä. Koska Jätkäsaareen ei ole vielä pitkään aikaan tulossa sinne suunniteltua täysimittaista kuplaa, jossa pelit olisivat voineet Hernesaaren jälkeen jatkua, PPJ:llä ei olisi ollut sisäpelitiloja talveksi. Niinpä kaupunki ehdotti Hernesaaren kuplalle väliaikaista paikkaa Ruukinlahden puistosta siihen asti, kun sellainen saadaan Jätkäsaareen. Kaupunki kuitenkin jatkoi vuokrasopimusta Hernesaaressa, sillä aluetta ei olla vielä rakentamassa niin, että kupla olisi saatava sieltä pikimmiten pois.

Rosokivi kertoo saaneensa vaikutelman, että kyseessä olisi nyt enemmänkin väärinkäsitys kaupungilta kuin se, että sieltä yritettäisiin ilkeyttään torpata kuplaa. Päätöksistä vastaavat useat virkamiehet ja jossain vaiheessa tuota koneistoa on ilmeisesti tullut käsitys, että kaikki on nyt hyvin, kun Hernesaaren kupla sai jäädä vielä paikoilleen ja Jätkäsaareen saadaan sellainen joka tapauksessa, joten kuplaa ei Lauttasaareen tarvita eikä sitä kukaan tänne kaipaakaan.

”Nyt on tärkeää pitää asiaa esillä ja kertoa, että pysyvälle kuplalle on täällä tarvetta ja halua. Kaupungilta ei ole kuplaa suoralta kädeltä tyrmätty ja minusta ainakin näyttää siltä, että hankkeemme etenee”, Rosokivi sanoo.