Taloyhtiöklubi lähti Katajaharjusta maailmalle

Kaupunki tarttui lauttasaarelaiseen Taloyhtiöklubi-ideaan. (Kuva: Taloyhtiöklubin nettisivut)

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaaressa on kehitetty energiatehokkuutta edistävä Taloyhtiöklubi, josta kiinnostuivat myös Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Nyt siitä on muodostunut kolmen kaupungin kunnianhimoinen yhteishanke, jonka päärahoittajana on ympäristöministeriö.

Taloyhtiöklubeissa kootaan taloyhtiöiden käyttöön kaikki tarvittava tieto ja osaaminen erilaisista energiatehokkuustoimenpiteistä ja energiaremonteista sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Taloyhtiöiden yhteistyötä tiivistämällä toivotaan, että rakennusten energiaremontteihin ja lisärakentamishankkeisiin saadaan vauhtia.

Taloyhtiöklubin kehittäjä on Katajaharjussa asuva Kimmo Karvinen.

”Omassa taloyhtiössäni pohdimme hallituksessa vuosi sitten isoja kysymyksiä, kuten maalämpöön siirtymistä ja lisäkerrosrakentamista. Ajattelin silloin, että lähistöllä täytyy olla muitakin taloyhtiöitä, jotka miettivät samoja asioita”, hän sanoo.

Helsingin kaupunki kiinnostui Karvisen konseptista, sillä se tukee kaupunkien ilmastotavoitteiden toteutumista. Parhaillaan meneillään on pilotti ja toimintamallin toivotaan vakiintuvan ja leviävän sen jälkeen myös muihin kaupunkeihin.

Lisätietoja Taloyhtiöklubista löytyy sen omilta nettisivuilta.