Tasoliittymät Länsiväylällä ”mahdoton ajatus” Helsingin Satamalle

Satamatunnelin yksi mahdollinen ulostulo Salmisaaressa. (Kuva: Ramboll)

Helsingin Satama esitteli satamatunnelin suunnitelmia maanantaina Lauttasaari-Seuralle. Tunnelin on tarkoitus johtaa Länsisataman henkilöauto- ja raskasliikenne Länsiväylälle Salmisaaressa.

Teknisen johtajan Pekka Hellströmin mukaan satamatunneli voitaisiin toteuttaa aikaisintaan vuosina 2025–2027 luvista ja kaavoituksesta riippuen. Tunnelin länsisuun sijainnille on vielä monia vaihtoehtoja Salmisaaressa, mutta kesällä vaihtoehdot rajautuvat kolmeen.

Vastikään käynnistyneessä Länsiväylän osayleiskaavan valmistelussa tarkastellaan Länsiväylän kehittämismahdollisuuksia maankäytön näkökulmasta. Väylän kehittäminen tasoliittymin ja liikennevaloin katumaisena liikenneyhteytenä olisi Helsingin sataman projektipäällikkö Sakari Montosen mukaan sataman näkökulmasta mahdoton ajatus. ”Liikennevalot jonouttaisivat satamaliikenteen tunneliin”, hän sanoo.

Länsiväylän kokonaisliikenteestä Länsisataman raskas liikenne on tällä hetkellä kaksi prosenttia. Satamatunnelin myötä sen arvioidaan nousevan kolmeen prosenttiin.

PS