Pyrkälle tulee tekojää aikaisintaan helmikuussa

Pyrkän kaukalon tekojää myöhästyy pahasti Helenin sähköliittymätoimituksen viivästymisen takia.

Yhä vaiheessa. Etualalla lumensulatusalueen perusta odottaa sähköasennusta.  Muut urakoitsijat ovat joutuneet keskeyttämään työnsä ja viemään koneensa pois.  (Kuva: Kari Kemppinen)

TEKSTI Kari Kemppinen

Lauttasaari-lehti uutisoi marraskuussa, että tekojää valmistuu aikaisintaan tammikuun lopulla. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamisyksikön projektipäällikkö Rauno Pekonen kertoi tuolloin, että kentän pohjatyöt olivat valmiita jo syyskuun lopulla.

“Sähkönsyöttökaapeli on rakennettu, kytkennät odottavat Helenin muuntamon toimittamista ja sähkön tuontia muuntamoille. Sen aikatauluun emme voi vaikuttaa. Yritämme tietysti kiirehtiä sitä. Urakka on valmistumassa tammikuun puoleen väliin mennessä. Sen jälkeen kenttä olisi jäädytettävissä, jos sähköt saadaan. Jään teko kestää noin viikon”, Pekonen arvioi.

Helen Sähköverkko Oy:n viestintäpäällikkö Petri Vihavainen, milloin saatte sähkötyönne valmiiksi Pyrkällä?

”Olemme toimittamassa Lauttasaaren liikuntapuistoon vahvempaa sähköliittymää tekojäähanketta varten. Valitettavasti hanke on viivästynyt; aikataulu on venynyt resurssivajeen vuoksi. Saamme työt viimeisteltyä tammikuun aikana.”

Vasta sähköliittymän valmistumisen jälkeen muut urakoitsijat voivat tehdä lumensulatus- ja jäänhoitokoneen tankkauspaikan sähkötyöt sekä tarvittavat kalustosuojat. Näin ollen kaukalossa luistellaan tekojäällä aikaisintaan helmikuun lopulla, toivottavasti viimeistään koululaisten hiihtoloman aikana viikolla kahdeksan.

Jos saarelle saadaan kunnon pakkasjakso, isoa kenttää voidaan ryhtyä jäädyttämään perinteisin keinoin luonnonjääkentäksi. Samoin kaukaloa, kun sen ympäristön työt ovat valmiita.