Oletko uusi lauttasaarelainen? Tule tutustumaan muihin uusiin saarelaisiin!

Henna-Riikka Pirttiala on tuore Lauttasaari-Seuran jäsen ja lähti heti vetämään Tervetuloa naapuriksi -hanketta. (Kuva: Katja Pesonen)

TEKSTI Katja Pesonen

Lauttasaari-Seura on käynnistänyt Tervetuloa naapuriksi -hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda yhteen saarelle vähän aikaa sitten muuttaneet. Sitä koordinoi Henna-Riikka Pirttiala. Hanketta pilotoidaan kevään aikana järjestämällä kolme samansisältöistä tapaamista Teamsissa. Niissä pääsee kuulemaan millainen Lauttasaari on asuinalueena, saa arvokasta saaritietoutta ja tapaa muita uusia saarelaisia. Pirttiala vetää tilaisuutta ja Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Nina Lukkari kertoo Seuran toiminnasta. Osallistuminen uutena lauttasaarelaisena ei edellytä Seuran jäsenyyttä. Tilaisuus on avoin kaikille hiljattain Lauttasaareen muuttaneille.

Lauttasaari-Seuran tavoitteena on tehdä Lauttasaaresta Suomen yhteisöllisin asuinalue ja Tervetuloa naapuriksi -hanke on yksi askel sen suuntaan.

”Toivomme kaikkiin kolmeen tilaisuuteen tietysti mahdollisimman paljon uusia lauttasaarelaisia. Niissä ei vielä suunnitella varsinaista toimintaa, mutta hienoa olisi, jos ne silti innostaisivat ihmisiä ideoimaan yhteistä tekemistä saarelle. Se voi olla mitä tahansa piknikeistä pieniin liikuntatapahtumiin”, sanoo Pirttiala.

Pirttiala on asunut Lauttasaaressa kaksi ja puoli vuotta ja on tuore Lauttasaari-Seuran jäsen. Hän liittyi jäseneksi tammikuussa ja kirjoitti jäsenlomakkeeseen olevansa kiinnostunut osallistumaan myös toimintaan jollain tavoin. Ei mennyt kauaa, kun Lukkari otti häneen yhteyttä ja kysyi olisiko hän kiinnostunut lähtemään osaksi suunnitelmissa olevaa naapurihanketta. Pirttiala kiinnostui heti. Hän sanoo yhteisöllisyyden olevan hänelle tärkeää ja on innoissaan siitä, että saa olla mukana edistämässä sitä.

”Olen myös tosi iloinen siitä, että vaikka olin ollut Seuran jäsen niin vähän aikaa, minua pyydettiin heti mukaan toimintaan ja löytyi vieläpä itseäni kiinnostava hanke. Tätä suunniteltaessa on ollut tosi hyvä meininki”, hän sanoo ja kannustaa muistakin olemaan rohkeasti yhteydessä Seuraan, jos haluaa olla mukana edistämässä Lauttasaaren asioita.

Tervetuloa naapuriksi -tilaisuudet Teamsissa:

1. tapaaminen: ma 26.4. klo 18-19
Linkki Teams-etätapaamiseen täällä.
2. tapaaminen: ma 3.5. klo 18-19
Linkki Teams-etätapaamiseen täällä.
3. tapaaminen: ke 12.5. klo 19-20
Linkki Teams-etätapaamiseen täällä.
4. tapaaminen: ke 26.5. klo 19-20
Linkki Teams-etätapaamiseen täällä.