Turvallinen arki urbaanissa kaupunkiympäristössä

Mitä kuuluu turvalliseen arkeen? Miten voit vaikuttaa omaan sekä läheistesi turvallisuuteen ulkona, sisällä tai omassa taloyhtiössäsi? Milloin olet kerrannut ensiapu-taitojasi tai tunnetko taloyhtiösi pelastussuunnitelman? Näihin moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia sekä koulutusta syksyn luento- ja tapahtumasarjassa.

Syksy käynnistyy usean asiantuntijaluennon merkeissä, joissa jokaisessa käsitellään jotain osa-aluetta arjen turvallisuuteen liittyen. Tiesitkö, ettei Lauttasaaressa ole yleistä väestönsuojaa? Entä miten toimia, jos paistinpannu syttyy tulee kesken ruoanlaiton? Tai miten tunnistaa omien henkisten voimavarojen hupeneminen? Näihin ja moniin muihin kaupunkilaisen arjen turvallisuuteen vaikuttaviin teemoihin saat vastauksia lyhyissä asiantuntijaluennoissa.

Osallistu siis mukaan Lauttasaari-Seuran ja Helsingin pelastusliitto Helpe ry:n toteuttamaan Turvallinen arki urbaanissa kaupunkiympäristössä -kokonaisuuteen, jossa tulemme käsittelemään kaupunkilaisen turvallisuutta erittäin laajasti. Tilaisuudet toteutetaan Teams-luentoina tai pop-up tapahtumina voimassa olevat rajoitukset huomioiden.

Luentosarja tulee täydentymään itsepuolustus- ja ensiapukurssilla sekä sammutusharjoituksella ja paloturvallisuuteen liittyvällä luennolla. Näiden tapahtumien ajankohdat päivittyvät myöhemmin, joten seuraathan ilmoittelua!

Alla listaus nyt jo varmistetuista tapahtumista. Valitse sinua kiinnostavat tapahtumat tai osallistu vaikka kaikkiin!

  • Tiistai 24.8. klo 17:00-18:00 ” Turvallinen arki urbaanissa kaupunkiympäristössä” luento, vieraana Niina Snö, Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikkö

Syksyn koulutussarjan avaa asiantuntijanpuheenvuoro, jossa Helsingin kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön päällikkö Niina Snö kertoo Helsingin kaupungin turvallisuuskokonaisuudesta.

Tilaisuuden avaavat Lauttasaari-Seuran hallituksen puheenjohtaja Nina Lukkari sekä Helpen toiminnanjohtaja Olli-Veikko Kurvinen.

Tapahtumaan pääsee tästä linkistä.

  • Keskiviikko 1.9.  klo 18:00-19:00 ”Miten toteutat oman kotisi turvallisuuden” -luento

Asiantuntijana mukana Helpen turvallisuuskouluttaja Anja Aatsinki, joka kertoo vinkkejä kodin turvallisuuteen ja miten turvallisuuden tunnetta voidaan parantaa.

Tapahtumaan pääsee tästä linkistä.

  • Lauantai 18.9. klo 11:00-14:00 Tutustuminen Otavantie 12 taloyhtiön väestönsuojaan – pop-up tapahtuma

Tiesitkö, ettei Lauttasaaressa ole yhtään yleistä väestönsuojaa? Tilanteen niin vaatiessa, taloyhtiöiden väestönsuojat ovat ainoa suojapaikka. Tule tutustumaan Otavantie 12 taloyhtiön väestönsuojaan pop-up tapahtumassamme.

Tilaan voi tutustua joustavasti klo 11-14 välisenä aikana. Paikalla Otavantien 12 taloyhtiön hallituksen pj, Lars Lindeman, kertomassa prosessista, kuinka väestönsuoja kunnostettiin vaatimukset täyttäväksi suojaksi. Mukana myös Helpen turvallisuuskouluttajat antamassa tärkeitä vinkkejä väestösuojan käytöstä ja kunnossapidosta.

  • Torstai 30.9. klo 18:00-19:00 ”Pelastussuunnitelma taloyhtiön turvallisuuden kivijalkana” -luento

Asiantuntijana Helpe ry:n turvallisuuskouluttaja Anja Aatsinki kertoo mistä koostuu jokaiselle taloyhtiölle tärkeä pelastussunnitelma; miten pelastussuunnitelma tehdään ja mitä asukkaiden siitä pitää tietää.

Tapahtumaan pääsee tästä linkistä.

  • Maanantai 4.10. klo 17:00-18:00 ”Urbaanin kaupunkilaisen henkinen huolto ja oma jaksaminen” – luento

Asiantuntijana Helpen kouluttaja kriisi- ja traumapsykoterapeutti Pia Yli-Pirilä. Pia kertoo, miten tärkeää on jaksaminen osana turvallista arkea, kun korona koettelee omia voimavaroja.  Tarvitaanko henkistä tukea ja miten voi itse vaikuttaa omaan jaksamiseen arjessa.

Tapahtumaan pääsee tästä linkistä.

Tapahtumasarja on osa erityisesti kaupunginosien käyttöön räätälöityä arjen turvallisuuskoulutusta, jota pilotoidaan Lauttasaaressa. Mukana konseptoinnissa ovat olleet Lauttasaari-Seuran ja Helpen lisäksi Maanpuolustuskoulutus MPK sekä Helsingin kaupunginosayhdistysten kattojärjestö Helka ry.

 

Tietoa Helsingin Pelastusliitto ry:stä

Helsingin Pelastusliitto ry eli Helpe on perustettu vuonna 1992. Se on omatoimisen varautumisen ja turvallisuusviestinnän edelläkävijä, joka toteuttaa monipuolisesti turvallisuuden kumppanuus- ja hankeyhteistöitä. Sen toimintamuotoja ovat muun muassa turvallisuusviestintä ja varautuminen, asumisen turvallisuuskoulutukset, sopimuspalokuntien koulutus, pelastusalan vapaaehtoisjärjestöjen toiminnan ohjaaminen ja tukeminen.