Uiva venenäyttely lipuu taas Hoskin satamaan

Uiva saapuu Hoskille 19.-22.8. (Kuva: Finnboat)

Venealan Keskusliitto Finnboat järjestää 44. Helsingin Uivan Venenäyttelyn torstaista sunnuntaihin 19.–22. elokuuta tuttuun tapaan HSK:n kerhosatamassa. Korona-aika on nostanut veneilyn suosiota poikkeuksellisiin korkeuksiin ja tämä näkyy myös näyttelyssä.

Näyttelyssä on suomalaisten suosikkeja, laaja valikoima moottoriveneitä sekä uusia purjeveneitä purjehduskunnossa. Kalastuslaiturilla esitellään kalastusvarusteltuja veneitä sekä tarvikkeiden viimeisimmät uutuudet. Siellä voi tutustua myös venemerkkeihin, joita ei ole pitkään aikaan tai jopa koskaan nähty Suomessa. Tapahtumassa on myös Suomen laajin valikoima venemerkkejä ja -malleja koeajettavissa perjantaina 20. elokuuta iltapäivällä.

Näyttelyn teemoja ovat tänä vuonna Itämeren suojelu ja sähköpropulsioratkaisut. Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan Uivan avajaispäivänä, ja ohjelmalavalla on runsaasti esittelyjä sähköpropulsioista eri käyttötarkoituksiin. Luvassa on myös  esityksiä maailman meriltä ja Super Happy Sailor Ari Huusela kertomassa Vendée Globe -maailmanympäripurjehduksestaan. Muutenkin tarjolla on monipuolista ohjelmaa, koeajoja sekä erilaisia näytöksiä ja esityksiä koko perheelle. Ohjelmia seuratessa voi nauttia maittavaa ruokaa keskusaukion ravintolasta ja street food -ruokarekoista.

Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina 19.-20.8. kello 12-20 ja lauantaina ja sunnuntaina 21.-22.8. kello 10–18.

KP

Juttua päivitetty 12.8.2021 klo 18.52: Tapahtuma on peruttu Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemien uusien koronarajoitusten vuoksi.