Uusi koulu Vattuniemeen 2019?

(Kuva: Google Maps)

TEKSTI Riitta Elf

Lauttasaaren toinen ala-aste on todennäköisesti tulossa Vattuniemeen osoitteeseen Vattuniemenkuja 4. Näin kertoi Helsingin kaupungin tilakeskuksen edustaja Jarmo Raveala Lauttasaari-Seuran tilaisuudessa 1. marraskuuta.

Kyseessä on entinen Kuva-Sammon talo, joka on tarkoitus saneerata kouluksi. Rakennukseen olisi tulossa 6 000 kerrosneliötä opetustilaa. Tilat toteutettaisiin vuokrakohteena poikkeamisluvalla, ja niiden pitäisi olla valmiit vuonna 2019.

Samoihin saneerattaviin tiloihin muuttaisi myös päiväkoti Särki, jolle varattaisiin rakennuksesta noin 2 000 kerrosneliötä. Särkiniementiellä sijaitseva Särki on pitkään kärsinyt sisäilmaongelmista, ja se tullaan sulkemaan kokonaan.

Suurin haaste Vattuniemessä on tontin ahtaus. Pihana jouduttaisiin käyttämään osittain kattoa ja osittain läheistä pientä puistoa. Päiväkodille tulisi alueelle oma piha.

Toisena mahdollisena koulutilana on esillä myös nykyisen kirjaston tontti Pajalahden puiston alueella. Sieltä nykyinen rakennus purettaisiin ja tehtäisiin kokonaan uudet tilat koululle, kirjastolle ja nuorisotalolle. Rakentamishanke kestäisi kuitenkin ainakin vuoteen 2022, koska alueelle jouduttaisiin tekemään uusi asemakaava.