Uusi lääkäriasema Lauttasaareen

Punkkibussistaan tunnettu Saaristolääkärit on perustanut Hoskin satamaan lääkäriaseman, joka tarjoaa kaikki yksityisen lääkärinaseman palvelut. Se avaa ovensa 2. helmikuuta.

Lauttasaari sai uuden lääkäriaseman, kun punkkibussistaan tunnettu Saaristolääkärit avasi pisteen Hoskin satamaan. (Kuva: Janne Castrén)

Sairaanhoitaja Katja Peiponen, lääkäri Janne Castrén, asiakaspalvelija Petra Nieminen, lähihoitaja Anne Kantola, kätilö-sairaanhoitaja Jutta Karlsson ja erikoislääkäri Eero Kitinoja valmiina palvelemaan. (Kuva: Jussi Salo)

TEKSTI Katja Pesonen

Saaristolääkärit Oy on tunnettu erityisesti punkkibussistaan ja lääkäriveneestään, ja nyt se tekee uuden aluevaltauksen perustamalla oman lääkäriaseman Lauttasaareen HSK:n tiloihin Vattuniemeen osoitteeseen Vattuniemen puistotie 1 A.

Lääkäriasema tarjoaa kaikki yksityisen lääkäriaseman palvelut sekä täysimittaiset laboratoriopalvelut kaikille ikäryhmille, niin lapsille kuin senioreille. Lääkäriasemalla onkin useita erikoislääkäreitä.

Saaristolääkäreiden Janne Castrén kertoo Lauttasaarella olevan heidän sydämessään erityinen paikka, siksi saari valikoitui heidän ensimmäisen uuden konseptinsa kodiksi.

”Me olemme palvelleet pitkään saarelaisia, me tunnemme heidät ja he meidät. Haluamme olla koko saaren oma lääkäriasema. Pyrimme myös hakemaan pääkaupunkiseudulta keskeisen paikan mahdollisimman läheltä merta ja Hoskilla on jo toinen meidän lääkäriveneistämme”, Castrén kertoo paikkavalinnasta.

 

Lääkäriasemalla on myös pattipoliklinikka, jossa yleis- ja erikoislääkäri tarkistaa luomia, arpia ja muita ihomuutoksia. Asemalla tehdään lisäksi punkkitutkimuksia ja punkkien levittämien tautien diagnostiikkaa. Lähtökohdilleen uskollisena asema on erikoistunut veneilijöiden tarpeisiin ja huomioi nämä erityisryhmänä. Veneilijöille on omat Fit to Sail -terveystarkastuksensa, joissa kipparin ja miehistön kuntokartoitus tehdään hyvissä ajoin ennen veneilykauden alkua.

”Laajimmillaan Fit to Sail -tutkimuskonsepti pitää sisällään merimieslääkärin tekemän terveystarkastuksen laboratorio- ja ekg-tutkimuksineen, veneeseen tehtävän turvallisuustarkastuksen ja veneen ensiapupakin päivityksen Saaristolääkärien standardien mukaiseksi”, Castrén kertoo.

Lauttasaaren klinikka avautuu asteittain helmikuun aikana. Ensimmäiset kaksi viikkoa keskiviikosta 2. helmikuuta alkaen lääkäriasema palvelee arkisin pop-up rokotuspisteenä. Lääkärivastaanotot starttaavat perjantaina 11. helmikuuta ja laboratoriopalvelut vähän myöhemmin.

Ajanvaraus lääkäreiden vastaanotoille avautuu maanantaina 7. helmikuuta ja toimii aluksi arkisin. Maaliskuussa lääkäriasema aloittaa myös ilta -ja viikonloppupäivystyksen.

Lisätietoja saaristolaakarit.fi