Uusi OmaStadi-kierros alkaa maanantaina – jätä ideasi Lauttasaareen 25.10. mennessä

Tälle paikalle Särkiniemeen tulee uimalaituri. Nyt lauttasaarelaisilla on taas mahdollisuus saada ideansa toteutettavaksi.

Viime vuotisessa Helsingin osallistuvan budjetoinnin OmaStadi-äänestyksessä lauttasaarelaiset onnistuivat äänestämään säänkestävän uimalaiturin Vattuniemeen. Lauttasaarelainen idea toteutetaan ensi uimakaudelle kaupungin varoin ja toimesta.

Toisessa OmaStadi-hankkeessa kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideat jätetään tänä syksynä, syksyllä 2021 helsinkiläiset äänestävät ehdotuksista ja kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet.

Rahaa on jaossa yhteensä 8,8 miljoonaa euroa. Se jakautuu suurpiirien kesken asukasluvun mukaan. 20 prosenttia summasta on varattu Helsingin yhteisille eli koko kaupunkia koskeville ehdotuksille, jotka eivät ole sidottuina vain yhteen suurpiiriin.

OmaStadin rahamäärä kaksinkertaistui ensimmäisestä kierroksesta.

”Ensimmäinen kierros osoitti että on järkevämpää järjestää osallistuva budjetointi joka toinen vuosi koska prosessin eri vaiheet vievät aikaa. Reunaehtoihin tuli lisäyksenä, että yksi hanke ei saa viedä kuin maksimissaan kuin puolet alueelle määrätystä määrärahasta. Se takaa, että alueilla menee useampi ehdotus läpi”, Stadiluotsi Jarkko Laaksonen sanoo.

Eteläiselle Helsingille, johon Lauttasaarikin kuuluu, on jaossa 1,31 miljoonaa euroa.

Ideat jätetään täällä 5.–25.10.2020. Ideoiden jättämisen jälkeen seuraa yhteiskehittämisvaihe, jolloin ideoista kehitetään toteuttamiskelpoisia.

Stadiluotsi Laaksonen päivystää Lauttasaaren kirjastossa tiistaina 6.10. kello 16-18 ja auttaa tarvittaessa oman idean viemisessä OmaStadi-alustalle.

PS