Peruskorjausta sillan alla – veneväylä ei siirry syksyn aikana

Riipputelineitä Salmisaaren puolella siltaa. (Kuva: Pete Suhonen)

Lauttasaaren sillan peruskorjausta tehdään paraikaa myös sillan alla. Siellä on nyt nähtävissä riipputelineitä, joiden päissä on heijastinnauha ja valot veneilijöitä varten.

“Veneilijät olivat hieman huolissaan rakennustelineiden näkyvyydestä. Nyt telineet näkyvät varmasti. Veneet ovat käyttäneet hyvin varsinaista väylää”, urakoitsija Kreaten työnjohtaja Otto Översti kertoo.

Överstin mukaan sillan alittavaa veneväylää ei siirretä tämän avovesikauden aikana. Urakoitsijalla on tarvittaessa lupa siirtää väylän paikkaa, kunhan sen leveys on vähintään seitsemän metriä. Sillan alituskorkeuden on kuitenkin säilyttävä samana.

Sukeltajat ovat tehneet työtään meren pohjassa tarkistaakseen sillan anturoiden kunnon. “Anturoiden pinnat ovat olleet puhtaat, paikassa on sen verran hyvä virtaus. Yllättäviä löytöjäkään ei merenpohjasta ole toistaiseksi tehty”, Översti kertoo.

Sillan kannen pohjoissivulla alkaa seuraavaksi  korkeapainepesu. Sillan eteläpuolen kevyt liikenne on Överstin mukaan vähentynyt selvästi viileiden säiden myötä.

PS