Vieläkään ei luistella – tekojää yhä vaiheessa

Pyrkällä on peräti kaksi kaukaloa. Enää puuttuu jää. (Kuva: Kari Kemppinen)

TEKSTI Kari Kemppinen

Lauttasaaren liikuntapuiston tekojää on yhä niin sanotusti vaiheessa. Maahan kaivettu sähkökaapeli on odottanut  lähes kolme kuukautta uutta muuntamoa ja siihen virransyöttöä kaupungin verkosta. Kaapelin toinen pää puolestaan on odottanut kytkemistä toimisto- ja pukusuojarakennuksen kulman muuntamoon. Maanantaina paikalla nähtiin vihdoin työmiehiä Helen Sähköverkko Oy:n toimeksiannosta.

Liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurteen mukaan ”liikuntapalvelut voi ryhtyä toimenpiteisiin vasta sen jälkeen, kun rakennuttaja ja rakentaja ovat luovuttaneet ne käyttökuntoisina meille.”

Koska Lauttasaaren tekojään rakentamisesta vastaa kaupunkiympäristöntoimiala, jonka projektipäällikkö Rauno Pekonen on parhaillaan lomalla, pahasti myöhästyneen tekojään valmistumisen aikataulu on yhä hämärän peitossa. Asiaa tuntevien tahojen veikkaus on, että jää valmistuisi kuitenkin ennen kevään lämpimiä.

Nyt alueelle on asennettu uuden tekojääkentän verkkoaidat ja kaukalorakenteet kooltaan 34 m x 58 m. Kauden uutuus, 16 m x 32 m kokoinen luonnonjääkaukalo, on kentänhoitajien Aimo Mellerin ja Juho Mikkolan ideoima ja asentama. Suuri tekonurmikenttä sekä molemmat kaukalokentät vesijäädytetään, jos saarelle saadaan useamman päivän pakkasjakso.