Seura on toiveikas Punaisen Huvilan suhteen

Lauttasaari-Seura on toiveikas Punaisen Huvilan säilymisestä saaren asukkaiden yhteistilana. Helsingin kaupunki pani omistamansa Lauttasaaren kartanon ja sen yhteydessä sijaitsevan Punaisen Huvilan avoimeen myyntiin huhtikuun alussa. Oy Julius Tallberg Ab on kiinnostunut hankkimaan kartanon omistukseensa.

Mikäli Kartanon osto toteutuu, yhtiö siirtää pääkonttorinsa Kartanon päärakennukseen ja saneeraa sen alakertaan tilat kahvilalle. Punainen Huvila vuokrattaisiin edelleen Lauttasaari-Seuran käyttöön. Oy Julius Tallberg Ab ja Lauttasaari-Seura ovat tehneet vuokrauksesta aiesopimuksen. Seura on erittäin toiveikas Punaisen Huvilan tilojen säilymisestä nykyisessä käyttötarkoituksessa.

Kartanon päärakennus on ollut pitkään tyhjillään, ja sille on etsitty erilaisia käyttötarkoituksia niissä kuitenkaan onnistumatta. Kaupunki kunnosti Punaisen Huvilan ja vuokrasi sen Lauttasaari-Seuralle vuonna 1983 kotiseututaloksi. Huvilalla sijaitsevat Seuran toimisto ja Lauttasaari-Lehden toimitus. Huvilan tilat ovat myös kaikkien lauttasaarelaisten vuokrattavissa kokouksia ja muita tilaisuuksia varten.

Lauttasaari-Seuran puheenjohtaja Katri Penttinen pitää Oy Julius Tallberg AB:n ostoaietta merkittävänä kulttuuritekona ja toivoo, että Tallberg onnistuu saamaan Kartanon omistukseensa. Sitä puoltavat historialliset syytkin.

Julius Tallbergin toimitusjohtaja Martin Tallberg kertoo, että yhtiö haluaa palata juurilleen ja kantaa yhteiskuntavastuuta Lauttasaaren Kartanon säilymistä historiallisena kohteena. Tallberg -yhtiöiden perustaja kauppaneuvos Julius Tallberg osti Lauttasaaren vuonna 1911 Wilhelm Wavulinin perikunnalta. Kartanoa on käytetty muun muassa Julius Tallbergin pojan Gunnar Tallbergin asuntona 1920- ja 1930 -luvuilla.