Talvikupla tulossa sittenkin Ruukinlahdenpuistoon

Saaren jalkapalloilijoilla ja heitä talvisin Hernesaareen kuskanneilla on nyt aihetta tyytyväisyyteen.

TEKSTI Pete Suhonen
Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaina kolmannen kerran Ruukinlahdenpuiston perusparannussuunnitelmaa. Suunnitelman mukaan puistoon tulisi lumenvastaanottopaikka, pelikenttä ja koira-aitaus. Jalkapalloseura PPJ:n ja koulujen toivomaan kuplahalliin ei suunnitelmassa oltu varauduttu.
Päätösehdotus oli pyydetty jo kahdesti pöydälle, ensin lauttasaarelaisen lautakunnan jäsenen Sirpa Asko-Seljavaaran (kok.) pyynnöstä. Viime viikolla pöydälle panoa pyysi lautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.), joka teki nyt lautakunnalle seuraavan esityksen:
“Lautakunta palauttaa esityksen uudelleen valmisteluun siten että suunnitelma ja sen myötä tehtävä kaavoitus mahdollistavat talvikautisen kuplahallin sijoittamisen puiston alueelle. Suunnitelma ei edellytä lisäpysäköintipaikkoja. Uutta suunnitelmaa edistetään ripeästi ja tarvittaessa kahdessa vaiheessa.”
13-jäseninen lautakunta hyväksyi palautusesityksen lopulta yksimielisesti. Lautakunnassa edustettuina ovat kokoomus, vihreät, SDP, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset.

Lauttasaari-lehden helmikuisessa kyselyssä Lauttasaari-Seura ja Lauttasaaresta valitut kaupunginvaltuutetut kannattivat kuplahallin perustamista Ruukinlahdenpuistoon tai muualle saareen.

Lue lisää aiheesta