”Rapakaava” jäi lautakunnassa kolmeksi viikoksi pöydälle

”Sekä Lauttasaaren että Salmisaaren laajojen meritäyttöjen pitkälle aikavälille ajoittuvasta toteutuksesta aiheutuu todennäköisesti tarve maa-ainesten välivarastointiin ja tähän varattujen käsittely- ja varastointialueiden varaamiseen molemmilla alueilla”, kerrotaan vaikutusten arvioinnissa.

Länsiväylän ympäristön  osayleiskaavan suunnitteluperiaatteet olivat ensi kertaa kaupunkiympäristölautakunnan asialistalla tänään. Suunnitteluperiaatteet, joista ei voi lähtökohtaisesti valittaa, määrittelevät osayleiskaavan myöhempää suunnittelua.

Esitettyjen suunnitteluperiaatteiden mukaan Lauttasaari muuttuisi keskustan ”urbaaniksi jatkeeksi” laajoin, lauttasaarelaisten vastustamin, meritäytöin. Asukkaita uudelle, kaupunginosan kokoiselle alueelle on kaavailtu 10 000–15 000.

Suunnitteluperiaatteista ei kuitenkaan lautakunnassa tehty päätöksiä, koska RKP:n Silja Borgarsdóttir Sandelin pyysi asian pöydälle. Lauttasaaren sosiaalisessa mediassa suunnitteluperiaatteet on jo ehditty ristiä ”rapakaavaksi”. Suunnitteluperiaatteita käsitellään lautakunnassa seuraavan kerran kolmen viikon kuluttua.

PS

LUE MYÖS!

Länsiväylän suunnitelma: jopa 15 000 asukasta pohjoiseen Lauttasaareen ja Salmisaareen

Kaupunki perustelee Länsiväylän suunnitelmia perjantaina – nyt kuulemaan ja kysymään!

Pääkirjoitus: Suunnittelijat liian paljon vartijoina Länsiväylällä

Apulaispormestari Razmyar Länsiväylän suunnitelmista: “Volyymiltaan liian suuri, päättäjät vastuussa huomispäivän asukkaille

 

ARTIKKELIA KORJATTU (18.4. klo 13.29): lisätty tieto, että suunnitteluperiaatteita käsiteltiin, vaikka päätöksiä ei tehtykään.